Romanian Design Week 2019- o expoziţie dedicată designului românesc

0

In urmă cu câteva zile anunţam startul celei de-a şaptea ediţii a expoziţiei de design românesc. Romanian Design Week şi-a deschis porţile pe 17 mai şi poate fi vizitată până pe 26 mai, astfel că dacă eşti în Bucureşti sau în trecere, merită să îţi dedici câteva ore acestui eveniment.

Noi am fost acolo şi îţi împărtăşim câteva impresii de la faţa locului.

Romanian Design Week 2019- o expoziţie dedicată designului românesc

Aşadar, RDW este un eveniment multidisciplinar, dedicat industriilor creative locale. De ce multidisciplinar? Pentru că în cadrul expoziţiilor, vei regăsi lucrări din domenii variate, conexe designului. De la design de produs, design vestimentar, design grafic, design tehnologic etc. Dacă nu ai luat contact până acum cu acest tip de evenimente, este momentul potrivit să poţi obţine o viziune de ansamblu asupra universului creativ românesc contemporan, cu atât mai mult cu cât expoziţia centrală a RDW găzduieşte peste 200 de proiecte.

Vei fi plăcut surprins/surprinsă de diversitatea proiectelor, precum şi de anvergura designului românesc. De la prototipurile de biciclete – prima bicicletă din bambus laminat din lume, la produse high-tech – o masă „inteligentă” cu diferite funcţii de încărcare şi umidificare până la zona care ne-a interesat cel mai mult, cea de fashion design.

Această zonă, găzduită de expoziţia centrală, reuneşte lucrări ale unor designeri de modă consacraţi, dar şi nume mai puţin cunoscute publicului larg. Creaţiile sunt extrem de diverse, însă toate sunt construite în jurul ideii de reciclare, consumerism, egalitate şi reconectare cu natura.

Lucrările prezentate în secțiunea de fashion a RDW 2019 au fost selectate de specialiști consacrați în domeniu, și anume: Andrei Iovu, redactor-șef Harper’s Bazaar; Domnica Mărgescu, director de modă Elle; Maurice Munteanu, editor de modă Elle; Irina…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.