România a fost o sursă de inspirație pentru Karl Lagerfeld

0

Ana Maria Bucura, model de fitting vreme de trei ani pentru casa Chanel, a dezvăluit în exclusivitate pentru ELLE faptul că România a fost o sursă de inspirație pentru Karl Lagerfeld.

De altfel, designerul era cunoscut pentru cultura sa enciclopedică și pentru faptul că putea absoarbe inspirație de oriunde, mai cu seamă că avea nevoie de ea, pentru a se alimenta cu idei pentru cele peste 14 colecții pe care le realiza anual (lăsând la o parte numeroasele proiecte colaterale). Se estimează că biblioteca sa, spre exemplu, ar depăși numărul de 250 de mii de volume.

Ana Maria Bucura a povestit că, atunci când lucra în atelierele Chanel, era întrebată uneori de marele creator ce se mai întâmplă în țara ei natală, despre care acesta părea să cunoască felurite lucruri. În mod cert România trebuie să îi fi fost cunoscută, dat fiind că Lagerfeld păstra în studio un album mare despre portul popular românesc.

În studio, unde nu erau foarte multe cărți, era un album mare cu România, cu portul românesc. Pentru că toate galoanele pe care le vedeți la sacouri… el se inspira foarte mult din asta. Îmi aduc aminte și acum, un album mare mare cu România, cu portul popular din toate zonele țării.

Galoanele menționate de Ana Maria Bucura sunt acele șireturi sau panglici de mătase, lână, fir de aur sau de argint care se folosesc drept podoabe pentru pălării, haine, chiar și mobilă.

Aceasta nu este singura conexiune între România și faimosul Lagerfeld. Designerul a colaborat pentru o vreme cu Philippe Guilet, designerul care a realizat o colecție inspirată integral de România și lucrată cu artizani români, pe care a prezentat-o la Ambasada Franței din București în 2011. Guilet a mai lucrat și cu Jean Paul Gaultier și Thierry Mugler.

Iar România trebuie să îi fi fost familiară designerului și din…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.