Romania 2019 – colecție de eșarfe și cravate „made in Ro”

0

Ce este Președinția Consiliului Europei și cum funcționează?

În configurația instituțională unică a Uniunii Europene, Consiliul Uniunii Europene este instituția în care guvernele statelor membre își promovează pozițiile naționale în negocierea dosarelor legislative și non-legislative. Consiliul Uniunii Europene este una din cele șapte instituții europene create prin tratatele Uniunii și este, alături de Parlamentul European și Comisia Europeană, responsabilă pentru negocierea legislației europene. În timp ce celelalte instituții ale Uniunii Europene au președinți cu mandate multi-anuale, Consiliul Uniunii Europene nu are o persoană care ocupă poziția de președinte. Președinția Consiliului Uniunii Europene se schimbă la fiecare șase luni și fiecare stat membru are obligația de a exercita pe rând Președinția prin prezidarea reuniunilor organizate în cadrul Consiliului la nivel ministerial, de ambasador și expert.

Altfel spus, fiecare țară conduce consiliul timp de șase luni și pregătește un program semestrial. Ordinea rotației președințiilor este stabilită de Consiliu. Statele membre care dețin Președinția conlucrează în grup de trei, care stabilesc obiective pe termen lung pe care Consiliul urmează să le abordeze pe o perioadă de 18 luni. Aceste obiective se inspiră din prioritățile și măsurile adoptate de Consiliul european în agenda sa strategică și acoperă probleme precum locurile de muncă, creșterea economică și competitivitatea, politicile energetice și cele privind clima, libertatea, securitatea și justiția.

Materiale promoționale și cadouri

Materialele promoționale și cadourile reprezintă emblema fiecărui stat membru care deține mandatul de Președinte al Consiliului Uniunii Europene, fiind oferite tuturor membrilor delegațiilor statelor membre sau instituțiilor…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.