Ritualuri de îngrijire: noutăți & tendințe, explicate de o expertă (VIDEO)

0

Când vine vorba despre ritualuri de îngrijire, lucrurile s-au schimbat dramatic în ultimii ani. Dacă înainte vorbeam mult mai mult despre machiaj, acum accentul se pune în mod cert pe îngrijire, și tocmai acesta a fost subiectul unei discuții foarte interesante cu Lavinia Gogu, specialistă în frumusețe și sănătate, pe care o poți urmări în materialul video de mai jos.

Ritualuri de îngrijire împrumutate din Asia

Am aflat de la expertă că astăzi nu mai vorbim despre celebrele ritualuri de îngrijire în trei pași, ci că acum avem de efectuat mult mai mulți, în funcție de nevoile fiecăreia dintre noi.

Tendința aceasta vine din Coreea și Japonia, două țări care par să dețină monopolul în tendințele de beauty în ultimii ani, când toate inovațiile au provenit din această zonă. Tot soiul de practici și ritualuri, despre care ți-am mai vorbit, îți arată cum să te menții tânără și proaspătă vreme îndelungată, în vreme ce trucurile folosite de femeile din Coreea pentru a-și păstra tenul impecabil au devenit astăzi parte din rutina de beauty a multor femei din toată lumea. Asta ca să nu mai vorbim despre produsele de frumusețe din zonă, care au invadat, la propriu, magazinele dedicate cosmeticii.

Dar, în funcție de brand-uri și produse, astăzi vorbim (și punem în practică) ritualuri de îngrijire în cinci pași. Vorbim despre exfoliere, hidratare, masaj, tonifiere înainte, eventual și o curățare cu spumă înainte. (…) Dacă ar fi să luăm un ritual de la zero, așa cum îl fac femeile coreene și japoneze, vorbim despre o curățare cu un ulei sau cu o loțiune hidratantă, care curăță ușor, apoi vorbim despre spălatul cu spumă, după aceea urmează un tonic, bineînțeles, după care urmează un serum, după aceea, eventual, o mască. Și, de ce nu, și cremă de noapte.’

De ce avem…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.