Relația la distanță: argumente pro și contra

0

O relație la distanță reprezintă o provocare pentru ambii parteneri, și orice decizie ai fi tentată să iei, există argumente pro și contra. Pe de-o parte, o relație la distanță îți permite să te concentrezi și pe alte paliere ale vieții, având totuși sprijinul partenerului tău. Faptul că vă vedeți mai rar transformă întâlnirile voastre în momente cu adevărat speciale, anticipate și așteptate de voi amândoi. Astfel, vă veți bucura cu atât mai mult de lucururi pe care cuplurile implicate în relații mai convenționale le consideră aproape parte a rutinei lor zilnice: săruturi, îmbrățișări, cine împreună. Pradoxal, distanța vă va apropia mai mult și va face relația voastră mai intensă.

Relațiile la distanță implică, însă, și momente de singurătate, îndoială, melancolie și mult dor
. Cu siguranță, ai auzit de acel proverb: „Ochii care nu se văd se uită” sau de mai actualul și mai cinicul „Într-o relație la distanță sunt fericiți toți patru”.

Așadar, dacă ești pe punctul de a lua o hotărâre și nu știi exact ce decizie este cea înțeleaptă, iată o listă cu argumente pro și contra.

Cu alte cuvinte, continuați relația dacă:

1. Distanța este temporară

Dacă unul dintre voi va studia în străinătate timp de un semestru sau dacă plănuiești să te muți și tu acolo după o anumită perioadă, atunci continuarea relației este, cu siguranță, soluția cea mai potrivită. Evident, ajută foarte mult să știi că situația este temporară, bine delimitată în timp. Necunoscutul este întotdeauna înspăimântător, iar elementul de incertitudine îngreunează mereu lucrurile. Dacă nu știi când va lua sfârșit această situație, perioada în care sunteți departe unul de altul ți se va părea o veșnicie și vei fi din ce în ce mai frustrată.

2. Aveți un plan de…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.