Regina Elisabeta a II-a celebrează cea de a 67-a aniversare a ascensiunii la tronul britanic

0

Însă, suverana a ales să nu sărbătorească cu fast deoarece această zi este și una tristă pentru ea. Pe 6 februarie 1952 a încetat din viață tatăl său, Regele George al VI-lea, care a murit la vârsta de 56 de ani după o lungă luptă cu cancerul la plămâni.

Regina onorează ziua decesului acestuia, cunoscută și ca Ziua Încoronării, stând la locuința sa din Sandringham, într-un cadru privat.

Deși această zi este tristă pentru monarhul britanic, țara alege să sărbătorească. Astfel, salve de tun vor fi trase de Artileria Batalionul Regal de Călărie în Green Park, dar şi de Honourable Artillery Company la Turnul Londrei.

Clopotele de la Westminster Abbey, catedrala gotică în care suverana britanică s-a căsătorit cu prinţul Philip şi în care a fost încoronată, vor răsuna pentru a marca Accession Day (Ziua încoronării).

Regina Elisabeta a II-a a fost încoronată pe 6 februarie 1953

Prințesa Elisabeta, încoronată regină a Marii Britanii în 1953

Fosta prințesă Elisabeta a fost încoronată regină a Marii Britanii la un an de la moartea tatălui său. În ziua morții regelui George, tânăra suverană avea vârsta de 25 de ani şi se afla la mii de kilometri distanţă, participând la un turneu în ţările din Commonwealth alături de soţul ei, ducele de Edinburgh. Cuplul princiar se afla în…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.