Protejarea familiei când stai la casă: ce măsuri de securitate trebuie să iei

0

Atunci când vine vorba de protecția casei împotriva persoanelor rău intenționate, este important să iei toate măsurile de securitate necesare pentru ca tu și familia ta să vă simțiți în siguranță. Astfel, există o serie de măsuri de precauție, dar și sisteme care te pot ajuta să sporești nivelul de securitate al casei, atât în interior, cât și în exterior.

De altfel, casa ta ar trebui să fie locul în care toată familia să se simtă în siguranță și unde să te poți relaxa după o zi plină. Iată, așadar, câteva sfaturi de care să ții cont:

Nu oferi modalități ușoare de pătrundere prin efracție

În primul rând, trebuie să începi cu o verificare minuțioasă a casei și a curții. Asigură-te că nu există locuri unde s-ar putea ascunde infractorii și care le-ar putea ușura accesul în casă. De exemplu, pomii sau gardurile vii pot reprezenta locuri unde se pot ascunde pentru a intra în casă fără să fie observați, cu atât mai mult dacă acestea sunt poziționate în fața ușilor sau ferestrelor.

De asemenea, nu ar trebui să lași scara în curte deoarece poate fi folosită pentru fereastra de la etaj. Un alt aspect important este cât de bine este iluminată curtea. Infractorii se pot ascunde în locurile întunecate, așa că amplasează aici felinare sau lămpi. Eventual, poți opta pentru montarea unui sistem de iluminat cu senzori, care se aprinde atunci când este detectată mișcare în curte.

Alege un sistem sigur de securitate

În mod evident, cea mai sigură și eficientă soluție pe care o ai la dispoziție este montarea unui sistem de supraveghere. Așa că, odată ce ai verificat dacă există căi ușoare de acces, ar trebui să alegi un sistem de supraveghere în funcție de nevoile tale. În acest fel vei ști ce se petrece în exteriorul și în interiorul casei.

Un astfel de sistem îți poate asigura protecția întregii case. Pe lângă alarme, montează și senzori de miscare, care pot detecta rapid prezența unei persoane străine sau orice intrare prin efracție. Avantajul este că poți conecta un astfel de sistem la telefon, tabletă sau laptop, astfel încât să fii mereu la curent cu ceea ce se întâmplă acasă, indiferent unde te-ai afla.

Asigură protecția căilor de acces în locuință

Atât ușile, cât și ferestrele pot reprezenta locuri prin care persoanele rău intenționate pot să pătrundă în casă. Ar trebui, înainte de toate, să te asiguri că acestea nu rămân deschise pe timpul nopții sau când ești plecat de acasă. De asemenea, trage jaluzelele sau draperiile pentru ca hoții să nu poată vedea ce obiecte de valoare ai în casă.

Pentru un plus de securitate, folosește și un sistem de automatizari pentru porti culisante, astfel încât să poți controla porțile prin telecomandă și să le poți bloca cu ușurință la nevoie. La ușa de la intrare mai poți monta un interfon video care se activează atunci când cineva se află la ușă.

Automatizează casa

Există numeroase soluții care te pot ajuta să îți transformi casa într-o locuință inteligentă, iar acest lucru te va ajuta implicit și să sporești nivelul de securitate. Astfel, poți controla rapid, cu ajutorul unei aplicații speciale, atât dispozitivele și lumina din casă, cât și camerele de supraveghere.

În același timp, vei putea să primești alerte în timp real dacă sistemul de securitate a înregistrat vreo activitate suspectă, pentru a putea acționa la timp.

Așadar, există numeroase soluții care te pot ajuta să sporești nivelul de securitate al casei tale, astfel încât tu și întreaga familie să vă simțiți în siguranță. Ține cont de sfaturile de mai sus și alege soluțiile potrivite pentru nevoile tale.

Sursă foto: Shutterstock

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.