Profesioniștii relaxării. 5 sfaturi din partea lor pe care trebuie să le știi
Ritmul vieții noastre este trepidant. Timpul pare că nu ne mai ajunge și am avea, de foarte multe ori, nevoie de o zi care să aibă cel puțin câteva ore în plus. Numai că, dacă prin absurd, ar fi posibil, am ajunge repede la concluzia că nu ne ajută la nimic, fiindcă de fapt nouă nu timpul ne lipsește. Suntem stresați și, ca o circumstanță agravantă, nici nu suntem în stare să ne stabilim prioritățile.
Cum te poți relaxa fără prea multă bătaie de cap
Vestea bună este aceea că poți fi mai relaxat doar cu un strop de bunăvoință. Iată cinci sfaturi pe care le poți include fără multă bătaie de cap printre obișnuințele tale. După un timp, nu îndelungat, vei vedea singur beneficiile, nu numai pe termen scurt.
-
Păstrează-ți hobby-urile
Nu renunța la pasiunile tale, chiar dacă acestea sunt consumatoare de timp. Ele îți vor da energia de care ai nevoie pentru a te ocupa și de celelalte lucruri din viața ta. În plus, îți vor asigura porția de fericire pentru că vei face ceea ce iubești, iar asta este important pentru tine.
Așadar plimbă-te, desenează, uită-te la filme, întâlnește-te cu prietenii, citește o carte, mănâncă o înghețată, sau achiziționează un fotoliu sau un scaun de masaj de pe https://www.komoder.ro/.
-
Stai afară cât de mult poți
Petrece cât mai mult timp în aer liber. Este excelent dacă poți opta pentru malul mării, munte, pădure, dar la o adică te poți mulțumi și cu parcul din cartier. Important este să ieși din clădirile în care îți consumi viața profesională și personală.
Îmbracă hainele comode, pune pantofii de drumeție și petrece timp afară, la aer și soare.
-
Practică un sport
Alege o activitate fizică. Se prea poate ca și datul cu aspiratorul să însemne asta, dar este posibil ca ea să-ți aducă mai mult stres decât relaxare. Există însă alte activități pentru care poți opta: plimbări (singur sau împreună cu familia sau prietenii), gimnastică, alergare, yoga, dans.
Mișcarea înseamnă eliberarea de endorfine și acest lucru te va face să te simți minunat.
-
Nu transforma muzica într-o sursă de stres
Dă sonorul mai încet la muzică. Ascultatul muzicii la căști a devenit o necesitate, avem impresia că ne protejează de zgomotele din jur, Numai că foarte adesea ne facem singuri rău, dând sonorul foarte tare, iar asta poate dăuna.
Fă-ți un playlist cu melodiile tale preferate și ascultă-l, rezonabil de tare, ori de câte ori începi să te simți stresat.
-
Învață să respiri
Fă exerciții de respirație. Respiră adânc. Acest mic exercițiu de respirație te va ajuta să-ți limpezești mintea.
Alege un loc liniștit, departe de foiala din jur, închide ochii și respiră adânc. Vei simți cum mintea începe să se relaxeze.
Există și alte tehnici de relaxare, dar sunt mai puțin la îndemâna tuturor, fie pentru că ai nevoie de un buget sau de un instructor pentru a le pune în practică. Regula de bază ar fi aceea să-ți permiți, ori de câte ori ai nevoie, un moment de relaxare pentru a te putea elibera de tensiunea negativă acumulată și pentru a-ți reîncărca bateriile. Acordă-ți un moment în care să privești în jur, să zâmbești, să respiri. 30 de secunde sunt suficiente pentru a permite inimii tale să bată regulat. Cu siguranță o poate ajuta și gândirea pozitivă. O altă regulă și mai importantă decât aceasta este odihna, încearcă să dormi măcar 7 ore pe noapte și în acest fel vei face față mai ușor încercărilor stresante de peste zi.
Nu uita niciodată că tu ești singurul care poate avea grijă de tine cel mai bine fiindcă știi exact de ce anume ai nevoie.