Președintele Braziliei o jignește pe Brigitte Macron, pentru că așa se face politică azi

0

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, arată încă o dată că tiparul de lider populist pe care îl reprezintă perfect nu ar fi complet fără o mostră de misoginism ca la carte. Bolsonaro a jignit-o pe Prima Doamnă a Franței, Brigitte Macron, în contextul discuțiilor internaționale intense despre incendiile de vegetație care afectează grav Pădurea Amazoniană.

Liderii G7 s-au reunit pentru două zile la Biarritz, unde discuțiile erau programate să soluționeze mai multe teme, dar focusul întâlnirii la nivel înalt s-a schimbat în ultimul minut, dat fiind dezastrul ecologic ce afectează America de Sud și întreaga lume. Întâlnirea G7 a avut surprizele sale, de la o vizită a ministrului iranian al externelor Javad Zarif, până la prima întâlnire oficială dintre Donald Trump și Boris Johnson, noul premier britanic. În cadrul întrunirii celor 7 lideri s-a stabilit că țările G7 vor acorda ajutor financiar Braziliei pentru combaterea incendiilor din Amazon. Și tocmai acest subiect atât de fierbinte a adus pe buzele tuturor numele președintelui Braziliei, Jair Bolsonaro.

Președintele Braziliei este considerat acum principalul responsabil pentru dezastrul ecologic, dat fiind că a încurajat defrișările din țară și că a negat multă vreme gravitatea situației cu care se confruntă țara sa – ajungând chiar până la a-i acuza pe activiștii de mediu că au pus focuri ca să îi afecteze imaginea. Un număr record de incendii a fost înregistrat în Amazon acum, agenția spațială locală spunând că există o creștere a incendiilor cu 83% față de anul trecut. Acum, incendiile s-au extins și în partea boliviană a Pădurii Amazoniene.

În tot acest timp, președintele Braziliei, care nu a participat la summit,…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.