Premiile BAFTA 2019

0

Criticii de film se așteaptă, însă, ca lungmetrajul mexican „Roma” să reprezinte surpriza și să ia unele dintre principalele trofee, inclusiv cel de cel mai bun film al anului.

Pentru BAFTA 2019, „The Favourite” a fost nominalizat la 12 categorii inclusiv „cel mai bun film” şi „cel mai bun film britanic”, dar și pentru toate premiile acordate actorilor. Pelicula britanică este şi preferata criticilor, dar sunt și voci care spun că este posibil ca filmul „Roma” să îi fure unul dintre principalele trofee.

Tradiția arată, însă, că de cele mai multe ori, la BAFTA, premiu pentru cel mai bun film a fost câștigat de o peliculă britanică. Exemplele cele mai crecente sunt „The Queen” (2006), „Atonement” (2007), „Slumdog Millionaire” (2008) şi „The King’s Speech” (2010), pentru a numi doar câteva exemple recente.

Ca număr de selecţii, „The Favourite” este urmat de „Bohemian Rhapsody”, „First Man”, „Roma” şi „A Star Is Born” cu şapte nominalizări, şi de „Vice” şi „BlacKkKlansman”, cu câte cinci nominalizări.

Filmele nominalizate la BAFTA 2019:

Cel mai bun film

„BlacKkKlansman’,

„The Favourite’,

„Green Book’,

„Roma’

„A Star is Born’

Cea mai bună regie

Spike Lee,

Pawel Pawlikowski,

Yorgos Lanthimos

Alfonso Cuarón.

Cel mai bun…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.