Prăjiturile cu mălai, desertul perfect pentru clipele de răsfăț

0

De o simplitate și o savoare aparte, prăjiturile cu mălai amintesc de farmecul rețetelor tradiționale de odinioară. Deși mălaiul este un ingredient care te duce cu gândul mai mult la mâncărurile completate de o mămăligă gustoasă, făcută ca la mama acasă, deserturile cu mălai îmbină aromele dulci în combinații inedite de gusturi ce promit să te încânte poate chiar mai mult decât preparatele sărate cu mălai cu care te-ai obișnuit până acum. 

Pentru mai multă inspirație în bucătărie, ne-am gândit să-ți pregătim câteva rețete de prăjituri cu făină de porumb. Sunt ușor de făcut și surprinzător de bune, iar dacă le prepari cu Mălaiul Boromir cu siguranță vor deveni răsfățul culinar de care nu vei uita prea curând.

Prăjiturile cu făină de porumb, mai aromate cu mălaiul Boromir 

Făina de mălai Boromir este produsă prin măcinarea fină a boabelor de porumb în morile noastre de cereale, astfel încât să poată fi integrată mai apoi într-o sumedenie de preparate gustoase. Bogat în nutrienții necesari pentru o alimentație sănătoasă, Mălaiul Boromir este ingredientul care oferă mai multă consistență mâncărurilor și prăjiturilor, desăvârșind gustul lor în același timp. 

Pe lângă mălaiul simplu, în colecția produselor pe care le poți comanda de pe boromirmarket.ro poți găsi și un alt tip de făină de porumb, și anume Mălaiul Fără Gluten, pe care îl poți folosi atunci când prepari bucate gustoase pentru persoanele dragi care au intoleranță la gluten. Când vine vorba de prăjiturile cu făină de porumb, nu ai cum să nu adori culoarea lor, dar și aroma delicată a mălaiului. 

Întrucât gătitul devine o încântare și mai mare atunci când ai inspirație, ne-am gândit să-ți pregătim câteva idei de prăjituri cu mălai pe care să le încerci, printre care se regăsesc și câteva rețete pentru prăjitura Mălai dulce, un desert rustic specific bucătăriei românești. 

Prăjitura cu mălai și stafide 

Datorită gustului lor minunat, ușor discret, stafidele aromate scot în evidență și mai mult savoarea acestei prăjituri cu mălai, numite și Mălai Dulce. Dacă vrei să te răsfeți cu un desert cu mălai simplu și în același timp deosebit, această rețetă este perfectă pentru tine. Este o prăjitură pufoasă care se face repede și ușor folosind ca ingrediente de bază Mălaiul Superior Boromir, făina albă, laptele sau iaurtul, uleiul, ouăle, zahărul și desigur, delicioasele stafide. 

La final, o poți servi cu un gem de vișine sau cu puțină frișcă în cazul în care vrei să fie mai dulce, iar dacă vrei ca gustul să fie și mai surprinzător, poți prepara un sirop pe care să îl torni peste prăjitura cu mălai după ce aceasta s-a copt bine.

Prăjitura tradițională Mălai dulce cu fructe 

O altă variantă a prăjiturii Mălai dulce, este prăjitura cu făină de porumb și multe fructe zemoase. Completată de prospețimea prunelor, a caiselor sau a unor fructe mai acrișoare, acest deliciu îți va alina pofta de dulce într-un mod minunat. Pentru a obține o prăjitură și mai apetisantă, presară și puțină scorțișoară peste prunele rumenite. 

Începe prin a amesteca ouăle cu zahărul alb sau brun, uleiul și iaurtul, după care urmează să adaugi făina de mălai, făina albă și praful de copt. Pui deasupra bucățile de prune și prăjitura Mălai dulce Boromir cu fructe este aproape gata! Nu îți mai rămâne decât să o lași la cuptor să se rumenească frumos.

Prăjitura exotică cu mălai și portocale 

Dacă vrei să te abați puțin de la rețetele tradiționale de Mălai dulce, poți prepara o gustoasă prăjitură cu mălai și portocale. Această minunăție de desert te va încânta cu aromele sale exotice, neașteptate. Pentru a obține un rezultat spectaculos, trebuie să folosești în primul rând un mălai superior, de cea mai bună calitate, portocale fresh și migdale măcinate. 

Din portocale vei prepara un sirop gustos cu miere, folosind sucul lor proaspăt. După ce ai terminat cu siropul, va trebui să storci din nou alte portocale pentru a integra sucul lor și în amestecul de aluat pregătit cu Mălaiul Superior Boromir

Prăjituri cu mălai tradiționale: Alivanca dulce

Alivanca dulce este una dintre prăjiturile cu mălai preparate după rețete adânc înrădăcinate în tradițiile românești. O turtă de mălai cu un gust dulceag ademenitor, acest desert a fost adaptat după vechile rețete de bucate sărate în care se foloseau brânza sărată, ceapa verde și verdețurile de tot felul. Pe lângă Mălaiul Boromir, pentru această prăjitură cu făină de porumb ai nevoie de brânză proaspătă nesărată, lapte, ouă, zahăr și smântână. Din aceste ingrediente simple vei obține în câțiva pași o minunăție de prăjitură!

Descoperă alături de Boromir și alte produse de calitate fără de care experiența culinară nu ar mai fi la fel de încântătoare! Ne găsești oricând pe boromirmarket.ro, locul în care te așteaptă numai bunătăți!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.