Pățania Irinei Binder. „M-a pus sfântul să-i fac observație fiicei unei prietene. Fata nu s-a supărat, dar mama ei s-a inflamat foarte tare”

0

„M-a pus sfântul „N-am de lucru” să-i fac o observație fiicei unei prietene. Fata nu s-a supărat, din contră, dar mama ei s-a inflamat foarte tare că i-am atras atenția odorului ei, că și-a lăsat pe jos paharul din care băuse.
Pe mine așa m-a învățat tata, să nu-mi las paharele nici pe mobilierul din casă, nici pe pervazuri, nici pe jos, nici aiurea pe afară, ci pe tava sau pe masa pe care am fost servită.

Nu este prima dată când lezez orgoliul cuiva care nu vede intenția bună din observația mea. Și, până la urmă, dacă tu nu îți educi copilul, cred că eu am dreptul, măcar în casa mea, să-i fac o mică observație. Așa cum am dreptul să-ți fac și ție observație dacă intri în altă cameră (decât în sufrageria în care te-am invitat) și te plimbi ca prin muzeu prin dormitoarele mele, să analizezi ce mai am eu prin ele… Nu e frumos. Nu ai ce căuta în dormitorul nimănui când mergi în vizită, decât dacă te invită.
Și nu e frumos nici să faci inventarul parfumurilor și lucrurilor cuiva, cu remarci de genul „Vaaai, dar câte mai ai?’”Cum ar fi să-ți răspund într-o zi: Hai să le numărăm, să facem inventarul, dacă te preocupă asta așa de tare. Prin sertare nu ai vrea să faci inventarul?

Lui tata nu-i plăcea deloc când venea cineva în vizită și…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.