Pasiunea secretă a jurnalistului Dragoş Pătraru

0

De luni până joi, la televizor, Dragoş Pătraru se luptă să le explice românilor interesele ascunse ale politicienilor şi impactul social şi economic al deciziilor care se iau în Parlament sau la Guvern. Dar când e în biroul său, ori acasă, jurnalistul exersează de zor acorduri la chitară.

„Am început în 3 aprilie anul ăsta. Am patru, câte o chitară în orice punct în care staţionez mai mult. Am una la birou, am una acasă în living şi bucătărie, unde tot stau şi pot să pun mâna pe ea, am una în dormitor, lângă pat şi am una la budă. Ideea e să reuşesc să adun 30 de minute în fiecare zi, să reuşesc să pun mâna pe ea”, a explicat realizatorul emisiunii Starea Naţiei într-un interviu acordat ziarului Libertatea.

Acesta spune că a moştenit această pasiune de la tatăl său, care învăţase „lăutăreşte” să cânte la chitară. Însă abia anul acesta a decis să înveţe să „dea glas” corzilor.

Asta în ciuda unor specialişti care susţin că după o anumită vârstă poate fi foarte greu, chiar imposibil, să mai antrenezi memoria muşchilor.

„Cânt de când mă ştiu, am făcut-o la şcoală vreo 8 ani, în cor, în nebuniile astea. Am citit nişte studii din astea, care zic că e foarte greu după 40 de ani să mai exersezi memoria asta a muşchilor, dar am…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.