Papa Francisc nu le-a permis credincioșilor să-i sărute mâna

0

Papa mi-a spus că nu a permis sărutul inelului la Loreto din motive de igienă. Nu pentru sine, ci pentru a evita contaminarea atunci când sunt cozi lungi de persoane. Lui, personal, îi place să îmbrățișeze oamenii”, a explicat directorul biroului de presă de la Vatican, citat de Agerpres.

Un montaj video al vizitei efectuate de Suveranul Pontif luni la sanctuarul din Loreto, în centrul Italiei, a devenit viral pe rețelele de socializare.

Acest incident a suscitat numeroase interpretări.

În imagini se poate vedea cum Papa îi respinge pe cei care, așezați la o coadă lungă după terminarea slujbei, încearcă să îi sărute inelul.

Suveranul Pontif își retrage mâna în mod precipitat, zâmbindu-le în continuare credincioșilor, pe care pare că ar vrea să îi expedieze cât mai repede. După aceea, Papa Francisc a mers să vadă mai mulți bolnavi care îl așteptau într-o altă aripă a sanctuarului.

Înaintea acestei secvenţe, înregistrarea video îl arată pe papă petrecând mai mult timp pentru a saluta zeci de călugări capucini, apoi măicuţe. Unii îi strâng mâna, alţii îl îmbrăţişează, câţiva îi sărută inelul pontifical.

Vizitatorilor li se recomandă, de către cei responsabili cu protocolul din echipa suveranului pontif, să nu stea în genunchi, un gest pe care papa Francisc, asemenea…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.