Orkid – trupa care face valuri pe scena muzicală românească

0

L-am provocat pe Vlad Ilicevici, cel care cântă la „chitare, urlete, clape, ukulele și așa mai departe”, cum singur afirmă, să îmi povestească cum s-a născut trupa Orkid: „Ideea a fost latentă vreo 30 de ani în capul meu. Apoi, când Animest-ul împlinea 10 ani, am hotărât să îl sărbătorim muzical și am încropit o trupă cu încă trei colegi – Radu Pop, Andrei Tănase și Tudor Popescu – și am cântat patru piese dedicate echipei, voluntarilor și prietenilor festivalului la petrecerea de închidere. Însă primul performance cu piesele noastre proprii și sub numele de Orkid a fost pe 28 mai 2016: eu, Radu și Andrei.”

Băieții de la Orkid și-au ales un nume inedit și un logo și mai interesant, iar asta mi-a stârnit curiozitatea. „Ne plac balenele,” îmi explică Vlad. „Dar mai ales orcile, care tehnic sunt delfini. Orkid este o orcă de 30 de ani, născută în captivitate, cu o poveste de familie tragică și cu o istorie atât foarte agresivă, cât și foarte afectivă cu antrenorii și prietenii ei umani. Dualitatea asta este definitorie și pentru poveștile noastre muzicale, care sunt când foarte tandre și delicate, când de o ferocitate aproape animalică.”

Și, totuși… ce-i cu logo-ul? Mă lămurește tot el: „Fonetic, numele este identic cu al orhideei, care are o rădăcină ca un testicul și o floare care seamănă cu un organ sexual feminin.” Lucrurile parcă încep să se lege. Vlad continuă: „În plus, în greacă, Orchis este totodată orhidee, testicul și fiul unui satir și al unei nimfe, care în timpul unui festin bacchic comite un sacrilegiu, încercând să violeze o preoteasă. Zeii îl pedespsesc, este rupt în bucăți de fiare sălbatice și apoi se metamorfozează într-o orhidee. Cumva toată această demență alternativă/ duală/ schizoidă credem noi că se regăsește…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.