O scurtă istorie a fashion influencerilor

0

Efectele acestei ere digitale se văd în modul prin care canalele și persoanele pe care le urmărim ne influențează zi de zi. Iar moda a devenit unul din domeniile care se află în frunte în ceea ce privește influența online. De ce? Este mult mai simplu să scrolezi atunci când ești în căutare de trenduri, decât să le găsești pe stradă.

La începutul secolului ’20 atenția tuturor se îndrepta către o nouă industrie. Cea a filmului. Cinematografia a avut un imens impact asupra modei. Celebritățile de pe marile ecrane își creau imagini care au fost adoptate cu repeziciune de spectatori, devenind rapid adevărate trenduri de modă. Nici acum nu au fost date uitării look-urile masculine ale Marlenei Dietrich, părul blond platinat al lui Marylin Monroe sau rochiile negre purtate de Audrey Hepburn. Atunci, Hollywood-ul și vedetele sale au devenit un simbol al glamour-ului și au rămas o influență prezentă și în zilele noastre.

În anii ’60, o decadă cu o energie culturală deosebită, atenția s-a îndreptat către mișcarea pop. Primul supermodel, Twiggy, cu genele sale desenate și adeptă a unui stil inconfundabil, a devenit It Girl-ul perioadei și apoi, în scurt timp, un adevărat influencer. Acela a fost un punct de cotitură pentru modă, un moment în care modele nu au mai rămas doar simple manechine, ci voci care influențau gusturile perioadei.

O altă influență puternică în acea perioadă a fost Jackie Kennedy. Datorită apariției televizorului a fost, ca first lady, mai vizibilă ca oricare alta până atunci. Cu un stil extem de rafinat, marcat de costume structurate, pălării și eșarfe, Jackie a devenit faimoasă nu pentru…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.