Noul bebeluș regal, primul metis din istoria familiei regale britanice | Străine, Vedete

0

Chiar dacă monarhia britanică este considerată una dintre cele mai conservatoare din lume, acceptarea lui Meghan Markle ca soție a Prințului Harry și membră a familiei regale, a schimbat această perspectivă. Iar venirea pe lume a bebelușului Ducilor de Sussex ca primul membru metis care s-a născut vreodată în familia regală britanică, a scris istorie  și a creat un precedent în casa Windsor, potrivit Libertatea.

Meghan Markle, a cărei mamă, Doria Ragland, este descendentă a sclavilor africani din Statele Unite, are rădăcini afro-americane. Până la ea, nu au existat căsătorii între un membru al familiei regale britanice și cineva de rasă mixtă. De asemenea, Meghan îi va transmite fiului ei și cetățenia americană, așa cum orice persoană care a trăit în ultimii cinci ani în ţară transferă automat descendenţilor săi propria cetăţenie. Micuțul va fi primul copil regal cu cetățenie americană, la care nu va putea renunța până ce nu va împlini vârsta de 16 ani.

Ducesa de Sussex este mândră de originile ei, așa cum a mărturisit încă dinainte de căsătoria cu Prințul Harry ce a avut loc în mai 2018.

„Să spun cine sunt, să împărtăşesc de unde vin, să-mi mărturisesc mândria de a fi o femeie puternică şi sigură de rasa ei mixtă”, spunea ea.

Dacă în cazul lui Meghan Markle, Casa…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.