Motivul rupturii dintre Sergiu Nicolaescu și Szobi Cseh. Dezvăluiri

0

Colaboratori la filmul „Dacii” din 1967, primul lungmetraj regizat de Sergiu Nicolaescu și, totodată, întâia peliculă în care au jucat și cascadori profesioniști, cei doi au lucrat și la „Mihai Viteazul”, care a avut premiera în 1971.

La finalul filmului, Sergiu Nicolaescu s-a arătat nemulțumit de cascadoriile executate de Szobi Cseh, care, între altele, în acea peliculă depășise recordul mondial, executând o cădere de la 13 metri fără protecție la aterizare!

Vasile Popa a jucat în peste 200 de filme

„La premontaj, Sergiu ne-a chemat pe mine și pe Szobi. S-a mai uitat o dată, împreună cu noi, la toate cascadoriile pe care le-am executat în această peliculă, apoi l-a luat pe Szobi deoparte și i-a spus, supărat: „De ce ai stricat materialul? Tu te uiți mereu unde calci, unde sari, stai cu ochii aproape numai pe jos! Nu-mi place cum au ieșit cascadoriile. Cu mine nu mai faci film!”, a dezvăluit, pentru Libertatea, Vasile Popa.

În vârstă de 72 de ani, cascadorul cu cele mai multe filme la activ din România a continuat: „Eram prieten la cataramă cu Szobi. Îl luasem o perioadă și la mine acasă, pentru că, atunci când a ajuns în București, nici nu avea unde să doarmă. Evident, pe Szobi l-au marcat vorbele lui Sergiu. A fost extrem de supărat după acest eveniment,…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.