Motivele pentru care te confrunți cu acneea?

0

Dacă ți se întâmplă și ție să te confrunți în continuare cu acneea, având probleme chiar atunci când te gândeai că ai scăpat, trebuie să îl știi despre acneea este că poate fi provocată de o mulțime de factori, iar tratamentul poate fi destul de complicat, deoarece trebuie să testezi destul de mult până când vei găsi o schemă potrivită pentru tine și pielea ta.

Pentru ca acneea sau, pur și simplu, o erupție să apară trebuie să se întâmple patru lucruri:
să se blocheze porii,
să se acumuleze bacterii în acei pori,
să se producă excesul sebum și apoi să se inflameze pielea.

Practic, aceștia sunt pașii prin care se ajunge la acele imperfecțiuni pe care le detestăm atât de mult.

Atunci când vorbim de pielea matură (sau pur și simplu pielea persoanelor care au depășit vârsta de 25 de ani) nu mai este vorba doar despre hormoni, ci și despre stres, ingredientele cremelor, genetică precum și alimentație. Astfel, alimentele care au un index glicemic ridicat sau foarte mult zahăr, de exemplu laptele de vacă, pot duce la agravarea inflamațiilor pielii, implicit la apariția acneei.

O igienă necorespunzătoare poate agrava problemele pielii și, tocmai de aceea, este important să te asiguri că îți speli tenul cu produsele potrivite, atât dimineața, cât și seara.

Principalii factori care produc acneea:

-Acneea hormonală trebuie tratată într-un mod diferit, deoarece tratamentul topic nu va fi suficient pentru o piele fără imperfecțiuni. Fie că vorbim despre hormonii din perioada menstruației, care pot provoca o creștere a nivelului de sebum, sau pur și simplu de problemele hormonale cauzate de diferite afecțiuni, de exemplu sindromul ovarelor polichistice, vei primi un tratament bazat pe mai multe analize. De obicei, acesta include și pastile contraceptive.

-Alimentele care pot provoca acneea sunt cele care provoaca și inflamații: zahărul, glutenul și lactatele. Astfel, dacă ai o…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.