Motivele complicate pentru care te confrunți în continuare cu acneea

0

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl știi despre acneea este că poate fi provocată de o mulțime de factori, iar tratamentul poate fi destul de complicat, deoarece trebuie să testezi destul de mult până când vei găsi o schemă potrivită pentru tine și pielea ta.

Așadar, de ce te confrunți în continuare cu acneea?

Pentru ca acneea sau, pur și simplu, o erupție să apară trebuie să se întâmple patru lucruri: să se blocheze porii, să se acumuleze bacterii în acei pori, să se producă excesul sebum și apoi să se inflameze pielea. Practic, aceștia sunt pașii prin care se ajunge la acele imperfecțiuni pe care le detestăm atât de mult.

Trebuie să știi că atunci când vorbim de pielea matură (sau pur și simplu pielea persoanelor care au depășit vârsta de 25 de ani) nu mai este vorba doar despre hormoni, ci și despre stres, ingredientele cremelor, genetică precum și alimentație. Astfel, alimentele care au un index glicemic ridicat sau foarte mult zahăr, de exemplu laptele de vacă, pot duce la agravarea inflamațiilor pielii, implicit la apariția acneei.

O igienă necorespunzătoare poate agrava problemele pielii și, tocmai de aceea, este important să te asiguri că îți speli tenul cu produsele potrivite, atât dimineața, cât și seara.

Principalii factori care produc acneea

Așa cum am precizat anterior, există mai mulți factori importanți care produc acneea și, de aceea, îți explicăm în continuare ce trebuie să știi despre fiecare factor în parte:

Hormonii

Acneea hormonală trebuie tratată într-un mod diferit, deoarece tratamentul topic nu va fi suficient pentru o piele fără imperfecțiuni. Fie că vorbim despre hormonii din perioada menstruației, care pot provoca o creștere a nivelului de sebum, sau pur și simplu de problemele hormonale cauzate de diferite afecțiuni, de exemplu…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.