Monica Bârlădeanu vorbește despre propria experiență cu violența domestică, la premiera filmului „Voci netăcute”

0

Filmul „Voci netăcute”, regizat de Ioana Mischie, este un proiect care vine în sprijinul campaniei de informare despre violența domestică, inițiată de Asociația Anais.

Actrița Monica Bârlădeanu a fost prezentă la premiera filmului în calitate de ambasadoare a campaniei și a vorbit despre consecințele grave ale violenței domestice. „Am crescut într-o familie în care singurul lucru pe care mi-l amintesc sunt scenele de violență. Țin minte că, la un moment dat, terapeutul m-a blocat când m-a pus să îmi aduc aminte de un moment fericit din copilărie. M-am gândit că trebuie să merg la psihanalize, să mă duc la subconștient, că probabil s-a îngropat undeva între permanentele stări de anxietate și de teamă, care sunt singurele sentimente ce mi-au dominat copilăria.”

Monica a continuat prin a evidenția că atitudinea copiilor în familiile agresive este cât se poate de clară, că aceștia preferă ca părinții să se despartă, doar pentru a nu mai trăi cu frică în propria casă. „Aud foarte multe povești și știu că mama mea a fost prima femeie pe care am auzit-o spunând că îndură pentru noi și nu înțelegeam cum adică „pentru noi”? Tatăl meu era un bărbat de care mi-era frică. Am ajuns să asociez cred că vreo 30 de ani bărbatul cu frica și iubirea cu abuzul. Eu sunt copilul care a cerut divorțul. Preferam să am doi părinți separați și fericiți decât doi părinți împreună, „pentru mine”, care se sfâșiau în fața noastră”, a povestit actrița.

În ceea ce privește filmul „Voci netăcute”, Monica nu a ezitat să precizeze că și-a regăsit frânturi din viață în fiecare poveste trăită de aceste femei: „Personal, am trăit mare parte din aproape toate momentele din cele șapte povești. Dacă există un lucru pentru care merită să vorbesc public despre asta…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.