Monica Bârlădeanu vorbește despre propria experiență cu violența domestică, la premiera filmului „Voci netăcute”
Filmul „Voci netăcute”, regizat de Ioana Mischie, este un proiect care vine în sprijinul campaniei de informare despre violența domestică, inițiată de Asociația Anais.
Actrița Monica Bârlădeanu a fost prezentă la premiera filmului în calitate de ambasadoare a campaniei și a vorbit despre consecințele grave ale violenței domestice. „Am crescut într-o familie în care singurul lucru pe care mi-l amintesc sunt scenele de violență. Țin minte că, la un moment dat, terapeutul m-a blocat când m-a pus să îmi aduc aminte de un moment fericit din copilărie. M-am gândit că trebuie să merg la psihanalize, să mă duc la subconștient, că probabil s-a îngropat undeva între permanentele stări de anxietate și de teamă, care sunt singurele sentimente ce mi-au dominat copilăria.”
Monica a continuat prin a evidenția că atitudinea copiilor în familiile agresive este cât se poate de clară, că aceștia preferă ca părinții să se despartă, doar pentru a nu mai trăi cu frică în propria casă. „Aud foarte multe povești și știu că mama mea a fost prima femeie pe care am auzit-o spunând că îndură pentru noi și nu înțelegeam cum adică „pentru noi”? Tatăl meu era un bărbat de care mi-era frică. Am ajuns să asociez cred că vreo 30 de ani bărbatul cu frica și iubirea cu abuzul. Eu sunt copilul care a cerut divorțul. Preferam să am doi părinți separați și fericiți decât doi părinți împreună, „pentru mine”, care se sfâșiau în fața noastră”, a povestit actrița.
În ceea ce privește filmul „Voci netăcute”, Monica nu a ezitat să precizeze că și-a regăsit frânturi din viață în fiecare poveste trăită de aceste femei: „Personal, am trăit mare parte din aproape toate momentele din cele șapte povești. Dacă există un lucru pentru care merită să vorbesc public despre asta…
Citeste continuarea AICI