Moda la Milano: trei momente memorabile

0

S-a tot spus sezonul acesta că moda reacționează la ceea ce se întâmplă în lume, și moda la Milano nu face excepție. S-a spus despre modă că este un barometru sensibil pentru mișcări de stradă, pentru lideri incompetenți sau răuvoitori, că reacționează atât de fin la cultura pop încât e greu să îi și sesizezi mișcarea, pentru că, la fel cum se întâmplă cu muzica, face parte din viețile noastre de zi cu zi, ne însoțește peste tot, ne arată și calea și, totodată, ne spune de unde am venit.

Dacă toate lucrurile acestea sunt adevărate, atunci ce ar trebui să înțelegem din tot ce s-a întâmplat la Săptămâna Modei de la Milano pentru toamna următoare? Am ales trei momente semnificative pentru ceea ce înseamnă moda la Milano – semnificative și memorabile totodată, dacă ar fi să ne luăm după impresia pe care au creat-o în social media.

Moda la Milano: trei momente memorabile

Ei bine, unul dintre highlights a fost, fără urmă de îndoială, momentul rezervat colecției Moncler Genius: o colaborare între brand-ul Moncler, specializat în îmbrăcăminte pentru exterior și pentru condiții extreme, și Pier Paolo Piccioli, designerul casei Valentino, căruia i-a dat mână liberă.

Courtesy of Press Office

Piccioli, la rândul lui, a colaborat cu supermodelul Liya Kebede, fondatoarea brandului Lemlem, care utilizează forța de muncă și talentul artizanilor din Etiopia sa natală. Din această poveste s-au născut cele mai frumoase pufoaice pe care le-am văzut vreodată, mai degrabă niște rochii couture decât niște haine de iarnă, în culori vii și în imprimeuri specific etiopiene. Iar colecția această (împreună cu celelalte colaborări Moncler) este o dovadă de ce se poate face în modă atunci când o corporație, un designer și o mână de artizani lucrează împreună.

Prada

Prada

Ca de obicei, un…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.