Minore traficate la Caracal: O victimă vorbește despre cum a fost ignorată de polițiști

0

Jurnaliștii de la Libertatea au descoperit o rețea de trafic de persoane în Caracal, după ce, în ultima lună, dispariția Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu a devastat întreaga țară. Modul în care Poliția Română a gestionat apelul făcut de Alexandra la 112 înainte să fie ucisă a determinat-o pe Oana* (pseudonim folosit pentru a proteja identitatea victimei) să vorbească despre perioada în care a fost ținută cu forța în casa unui proxenet, violată, șantajată și obligată să întrețină relații sexuale cu diverși indivizi, la vârsta de 16 ani.

Oana este doar una dintre cele 16 minore din dosarul de trafic sexual a clanului „Cocoș’, judecat între 2012 și 2017. Oana s-a hotărât să vorbească în urma dramei Alexandrei și a Luizei, după ce a realizat că cetățenii nu se pot baza pe ajutorul autorităților sau pe justiție nici măcar în ziua de azi. Astfel, a luat decizia de a-și spune povestea în speranța că se va produce o schimbare în acest sens, în modul în care autoritățile reacționează la și în cele din urmă judecă strigătele de ajutor ale femeilor abuzate.

Cu adevărat cutremurător este faptul că Oana nu s-a simțit captivă doar în rețeaua de traficanți, ci și în societate, ajungând lipsită de orice speranță când a văzut cum nimănui din jur nu-i pasă de ceea ce se întâmplă și nu acționează în vreun fel pentru a-i reda libertatea, chiar și după ce a reușit să scape și să vorbească despre tot ce i s-a întâmplat. De la prieteni, familie, colegi, vecini și polițiști, cu toții au ajuns să o blameze și să considere că, de fapt, ea se prostituează consimțit și de plăcere. 

În materialul realizat de colegii noștri de la Libertatea, Maria…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.