Mihai Chițu, câștigător la Vocea României și tatăl unui copil cu ADHD: „uitam să fim oameni”

0

Unul dintre miile de copii din România ce au primit diagnosticul de ADHD, o tulburare de comportament ce determină deficit de atenție și hiperactivitate, este fetița lui Mihai Chițu, Riana. Cântărețul care a devenit cunoscut publicului datorită participării la show-ul muzical Vocea României, vorbește public, pe pagina de Facebook, despre frustările pe care le-a acumulat din poziția unui părinte de copil cu ADHD și de lupta în zadar cu sistemul și pregătirea cadrelor didactice.

„Sunt singur împotriva lor… Am cerut ajutor de nenumărate ori, dar nu m-au ascultat… nu au fost curioși să vadă ce anume m-a adus în această situație. Au tras concluzii bazate stric pe nevoia lor imediată, pe un adevăr închipuit, conturat pe nedrept, dar adaptat confortului lor.
Mie nu mi s-a permis să îmi spun durerea sau să mă apăr. Gata? Nu mai suntem o comunitate? Nu mai avem parte de același tratament? Acum nu ne mai deranjează discriminarea?” își începe mesajul Mihai Chițu.

Cântărețul subliniază faptul că fetița lui are, asemeni oricărui copil, dreptul la educație, dar că primește în schimb „refuzul constant de a relaționa așa cum prevede legea în cazul unui copil cu CES (n.r. cerințe educaționale speciale)”.

Mihai Chițu a apelat la un facilitator (însoțitor) pentru a media relația dintre copil și…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.