Mazda 6: O mașină de designer

0

Dacă ar fi să căutăm un singur cuvânt care să descrie perfect spiritul mărcii Mazda, acesta ar fi, cu siguranță, „design. Producătorul japonez oferă unele dintre cele mai avansate tehnologic mașini din segmentul de volum și, mai nou, o calitate a interioarelor care poate arăta calea modelelor din segmentul premium. Cu toate acestea, formele fluide, ultima evoluție a limbajului de design Kodo (Soul of Motion), sunt cele care vor impresiona cel mai mult.

În fața mașinii, îți vine greu să vorbești de motorizare, de caracteristici tehnice sau de performanțe – cifrele sunt prea sărace pentru a putea spune povestea Mazdei 6. Formele acelea… Ne trebuie un designer care să ne vorbească despre ele și avem exact persoana potrivită pentru asta: Omid Ghannadi. De trei ori potrivită, am putea spune. O dată pentru că este arhitect și designer de interior, a doua oară pentru că este fan Mazda (conduce un CX-5) și a treia oară pentru că este pasionat de echitație, deci familiarizat cu conceptul japonez Jinba Ittai care stă la baza filosofiei Mazda – simbioza între cal și călăreț.

Mazda 6

Dar cum se împacă designul arhitectural cu designul auto? „Orice pe lumea asta e un design și orice design pleacă din mintea și mâinile oamenilor care desenează – spune Omid Ghannadi. „De multe ori, acele lucruri se regăsesc în mintea mai multor oameni și ăsta este motivul pentru care vezi lucruri comune între cele două piese de design comparate.

Să existe oare o clădire care să transmită aceleași emoții ca și noua Mazda 6? Da, cu siguranță. „Pentru mașina asta trebuie să căutăm ceva modern, trebuie să căutăm ceva contemporan. Vorbim despre o combinație între unghiuri ascuțite și forme organice. Asta cred că este următoarea etapă, pentru că am avut perioade în arhitectură în care s-a pus accentul pe…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.