Lucruri de făcut cu copiii: 3 moduri simple de a-i distra pe cei mici

0

Timpul petrecut cu cei mici este benefic atât pentru ei cât și pentru voi, părinții. Activitățile de familie vă încarcă de energie și vă umplu sufletele de bucurie. Copiii se dezvoltă armonios în sânul familiei și e minunat să le observi evoluția de la an la an.

În funcție de vârsta și de etapa de dezvoltare prin care trece copilul, poți găsi o serie de lucruri de făcut împreună. Iată 3 moduri simple, la îndemâna oricui, de a-i distra pe cei mici.

Gătiți împreună

Alegeți de comun acord meniul pentru prânz sau cină și mergeți să cumpărați ingredintele necesare. Vizita la piață sau chiar la supermarket îl familiarizează pe cel mic cu o mulțime de lucruri des întâlnite în viața de adult. Va ști cum să trieze cele mai bune produse, va calcula bugetul alocat rețetei și va drămui banii cu atenție astfel încât să-i ajungă pentru toate ingredientele. 

După ce toate cumpărăturile pentru gătit au fost făcute, va reuși să pregătească cele necesate pentru rețeta în sine. Îi va plăcea să curețe, să taie în același timp cu tine și va monitoriza atent toate etapele. Va gusta atunci când va fi cazul și va doza corespunzător condimentele. Va fi foarte bucuros după ce masa e gata, iar cei prezenți vor aprecia preparatul gătit. 

Jucați-vă în aer liber!

Ori de câte ori aveți ocazia, evadați din casă! Fie că mergeți la picnic, în parc sau în pădure, joaca în aer liber îi va face o deosebită plăcere. Există multe jucării universale de exterior, cum ar fi, leagăne, tobogane, balansoare sau căsuțe pentru copii, care oferă scenarii infinite de joacă.  

Indiferent de anotimp, asigură-te că al tău copil petrece multe ore în aer liber.  Pe lângă doza zilnică de vitamina D, timpul petrecut în exterior îi va permite să testeze o serie de sporturi. Se va juca cu mingea, va merge pe bicicletă, va alerga, va căuta și cerceta tot ce-l înconjoară. 

Câteva ore bune de joacă afară și pofta de mâncare va spori. Somnul va fi mai liniștit și mai odihnitor, iar dependența de mediul virtual va fi tot mai departe. Joaca afară, sub cerul liber încurajează copilul să-și dezvolte imaginația și creativitatea, să își asume riscuri și responsabilități, să găsească singur strategii și să descopere anumite pasiuni. 

Mergeți în excursii

Puteți vizita pentru început muzeele și castelele din oraș. Astfel îi vei deschide apetitul pentru cunoaștere și va vrea să ajungă în locuri diversificate pentru a-și însuși alte idei noi. Ieșirea din zona de confort le testează limitele și le trezește instincte pe care habar nu aveau că le dețin. Vor fi ușor adaptabili indiferent de situație, iar asta pentru un părinte va simplifica mult lucrurile. 

Copiii nu trebuie sa fie conservatori ci deschiși tuturor oportunităților pentru a se bucura din plin de toate frumusețile vieții. Contactul cu mediul înconjurător îi oferă copilului oportunitatea de a învăța și de a înțelege mai bine natura. Călătoriile în natură sunt un izvor nesecat de cunoștințe și informații pentru cei mici. Îi ajută să înțeleagă importanța resurselor naturale și îi va face să se gândească la diverse soluții pentru a ajuta la îngrijire. Plăcerea de a călători le va rămâne bine tipărită în minte și în suflet, iar când vor fi adulți vor continua să o dezvolte. 

E atât de ușor să îi faci fericiți pe cei mici. Nu ai nevoie de multe resurse financiare, bucuria pură nu stă în cea mai scumpă jucărie. Stă în lucrurile mici pe care le întâlnește zilnic. Ajută-l să descopere adevăratele bogății ale vieții pentru a fi pe deplin fericit. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.