L’Oréal și UNESCO dau startul înscrierilor în competiția „Pentru Femeile din Știință”

0

Pâna pe 23 iunie inclusiv, cercetătoarele din România cu vârste de maximum 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obținut titlul științific de doctor și urmează un program de pregătire postuniversitară în România, se pot înscrie în programul de burse private demarat de L’Oréal și UNESCO prin depunerea dosarelor de candidatură pe platforma: www.forwomeninscience.com/en/fellowships.

Programul de burse private L’Oréal și UNESCO sprijină comunitatea științifică locală prin acordarea a patru burse, cu valoarea totală de 168.000 de lei, pentru patru tinere cercetătoare din ariile Științele Vieții și Științele Fizice.

„Suntem bucuroși să anunțăm lansarea celei de-a 10-a ediții a competiției „Pentru Femeile din Știință’, ocazie cu care invităm întreaga comunitate științifică din România să ni se alăture în efortul de a aduce în fața juriului cât mai multe tinere cercetătoare remarcabile. Ne dorim ca prin acest proiect să le sprijinim evoluția profesională și totodată să le premiem devotamentul femeilor din lumea fascinantă a științei’ a declarat Simona Fîrtat, Corporate Communication and Public Affairs Manager LOréal România.

Proiectele înscrise vor fi jurizate în perioada 24 iunie – 30 septembrie 2019, iar câștigătorii vor fi anunțați la finalul lunii octombrie 2019.
„Succesul din edițiile anterioare ne îndreptățește să credem că această ediție jubiliară se va bucura de un și mai mare interes. Femeile au fost și rămân o forță extraordinară în cercetare. Intervenția și sprijinul mediului privat nu fac decât să potențeze și mai mult contribuția femeilor, cu precădere a celor tinere, la cercetarea științifică și aplicativă. Aceste realități corespund întocmai obiectivelor și idealurilor UNESCO’ a declarat Ani Matei, Secretar General CNR…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.