Lista completă a câștigătorilor Premiilor BAFTA 2019

0

Lungmetrajul „The Favourite”, care primise 12 nominalizări, a câştigat şapte premii, inclusiv la categoriile „cel mai bun film britanic”, „cea mai bună actriţă în rol principal” (Olivia Colman) şi „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Rachel Weisz), însă a fost învins la categoria supremă a acestei gale, „cel mai bun film”, al cărui trofeu a fost câştigat în acest an de pelicula mexicană „Roma”, regizată de Alfonso Cuaron, potrivit revistei Variety.

Alfonso Cuaron a câştigat un număr record de premii BAFTA – patru – pentru o singură persoană nominalizată la o singură ediţie a acestei gale, impunându-se inclusiv la categoriile „cel mai bun film” (unde sunt recompensaţi producătorii peliculei câştigătoare), „cel mai bun regizor” şi „cea mai bună imagine”. „Roma” a câştigat, de asemenea, premiul BAFTA pentru cel mai bun film străin.

„Este o onoare uriaşă pentru mine. BAFTA, vă mulţumesc foarte mult. Să fii străin înseamnă doar să ai o altă culoare a pielii, iar culorile se completează între ele. Sunt foarte bucuros că BAFTA a premiat o poveste despre o menajeră provenind din comunitatea indigenă. Culoarea specifică a acestui film este Mexicul, aşadar vreau să mulţumesc şi Mexicului”, a declarat Alfonso Cuaron pe scena…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.