Lipsa iubirii din copilărie îți strică relațiile la maturitate! Ce te împiedică să ai un partener căruia chiar să îi pese de tine

0

Unora li se pare clișeu, dar, în general, ce ni s-a întâmplat în copilărie chiar ne influențează toată viața. Iar lipsa iubirii, părinții distanți, reci, imaturi emoțional, neglijenți ne fac să fim defensivi și, implicit, să avem probleme de relaționare cu cei din jur. Și chiar dacă ne-am dori să fim într-un cuplu de lungă durată ajungem să fim instabili, să avem relații mai degrabă pasagere, scurte, ori foarte toxice.

Îți este foarte frică să te implici

Ce lecție despre iubire ai primit în copilărie? Mai degrabă una despre lipsa iubirii. Așa că nu este de mirare că acum, la maturitate, efectiv nu știi să primești dovezile sănătoase de iubire. Iar dacă nu știi să primești, nu ai nici exercițiul de a oferi. Având părinți distanți, ca să te protejezi de durerea că nu primești ce ai nevoie, ai dezvoltat niște mecanisme de detașare emoțională. Iar în prezent această detașare funcționează atât de bine, încât îți este greu să te atașezi. Mai mult, ai tendința de a repeta tiparul, și alegi pentru povești amoroase persoane reci, indisponibile, cu potențial de abuzator. Cele calde, securizante, nefiind nici pe departe atât de atractive.

Lipsa iubirii te face egoist sau zgârcit

Nu ai avut din partea părinților o iubire numai a ta, iar acum îți este greu să împarți. Dacă nu poți împărți ajungem la aceeași detașare emoțională, chiar imaturitate pe care ai văzut-o la părinții tăi. Egoismul evident că nu influențează în bine relațiile, naște tensiuni, conflicte, furie și multă frustrare.

Când încerci să amorțești lipsa iubirii

Lipsa iubirii ascunde multă suferință care duce la diverse metode de autoliniștire. Prin alcool,…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.