Ken Kercheval a murit. Actorul din serialul „Dallas” avea 83 de ani | Străine, Vedete

0

Actorul american a cucerit publicul prin interpretarea lui Cliff Barnes, cumnatul lui J.R. Ewing, din serialul „Dallas”, una dintre cele mai de succes producții americane din toate timpurile, potrivit Libertatea.ro. 

Deși cauza morții lui Ken Kercheval nu a fost dezvăluită, se cunoaște faptul că actorul a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, iar în 1994 a suferit o intervenție chirurgicală prin care i-a fost extirpată o parte din plămân.

Alături de regretatul actor Larry Hagman, care s-a stins din viață în 2012, Kercheval a jucat în toate cele 14 sezoane ale serialului difuzat între anii 1978 şi 1991. Acesta a revenit în rolul consacrat în 1996, la reuniunea „Dallas”, în programul special CBS din 2004 şi în serialul TNT din 2012 – 2014. De asemenea, acesta a regizat sezoanele 13 și 14 ale celebrei producții TV ce a avut în total 357 de episoade, urmate de trei filme.

Serialul a fost difuzat și în România. Prima oară, în august 1979, publicul român a avut ocazia să vadă câteva sezoane înainte ca serialul occidental, sub denumirea de „Compania Petrolieră Ewing”, să fie interzis de regimul comunist. Acesta a fost reluat în întregime de Televiziunea Română în 1990.

Ken Kercheval, viață și carieră

Ken Kercheval s-a născut pe 15 iulie 1935, în Wolcottville (Indiana). A studiat…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.