Karl Lagerfeld a murit la vârsta de 85 de ani

0

Potrivit presei franceze, Karl Lagerfeld a murit la vârsta de 85 de ani. Faimosul designer al casei de modă Chanel s-a stins din viață astăzi, 19 februarie.

Potrivit revistei Closer, Karl Lagerfeld a murit în această dimineață, el fiind internat de ieri în spitalul general din Paris (The American Hospital).

Recunoscut pentru costumele sale și pentru nelipsiții ochelari de soare, Karl Lagerfeld a devenit directorul creativ al casei de modă Chanel în anul 1983.

Karl Lagerfeld a murit la vârsta de 85 de ani. Designerul, născut pe 10 septembrie 1933, a părăsit Germania la începutul anilor ’50 și, pasionat de desen, și-a făcut un nume ca ilustrator de modă, fiind angajat ca asistent de colegul său, Pierre Balmain.

Acesta a lucrat ca stilist pentru case de modă franceze printre care Jean Patou și Chloe. În 1965 a devenit directorul artistic al casei italiene Fendi, iar în 1983, Karl Lagerfeld a fost numit director artistic pentru colecțiile „haute couture, ready-to-wear and accessories” de la Chanel.

Foto: Arhiva Revistei ELLE

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.