Joburi în străinătate: Românii au aplicat de peste 300.000 de ori pentru un loc de muncă în străinătate, în 2018

0

Candidații români au aplicat, anul trecut, de 333.000 de ori pentru un job în străinătate, primul trimestru al anului fiind cele mai activ din acest punct de vedere, cu peste 30.000 de aplicări lunare, din ianuarie până în martie. Pentru aceștia, angajatorii au venit cu aproape 6.000 de locuri de muncă, cele mai multe fiind scoase în piață de companii din Europa. Datele eJobs.ro arată că, anul trecut, au fost depuse, în medie, 63 de aplicări pentru fiecare job din afara României.

Domeniile cu cele mai multe opțiuni pentru candidați au fost turismul și HoReCa, industria alimentară, sectorul medical și serviciile. Aproximativ jumătate dintre joburile scoase în piață de angajatori s-au adresat specialiștilor cu nivel mediu de experiență și celor aflați în poziții de management.

Germania domnină, ca și în 2107, topul destinațiilor care au oferit joburi pentru candidații români, fiind, de altfel, și destinația preferată de aceștia. Este urmată, în clasament, de Marea Britanie, Olanda și Franța. „Dacă acum câțiva ani, vedeam valuri uriașe de români care alegeau Italia și Spania, în ultimii doi ani, acestea au ieșit din prima linie a preferințelor, iar una dintre explicații stă în faptul că au început să plece tot mai mulți specialiști, care aleg preponderent Vestul Europei, din două motive principale: calitatea vieții, în general, și pachetele salariale foarte competitive”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Există o relație de proporționalitate directă între țările pentru care se postează cele mai multe anunțuri de joburi și cele care atrag cele mai multe aplicări din partea candidaților. Totodată, la fel ca și în anii trecuți, destinațiile din afara Europei încheie clasamentul celor mai activi angajatori din străinătate. „Norvegia, Grecia și Cipru sunt țările din…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.