Job vs. Relatie – Glow Magazin

0

O dilema a vietii moderne: ce punem pe primul loc, relatia cu partenerul, sau cariera noastra? Decizia nu este una comuna, ci una care depinde de fiecare persoana in parte. Acum, toti ne stim cum suntem, ce vrem de la viata (sau, macar, ar trebui sa stim), iar acest lucru are influenta asupra acestei „alegeri”, daca putem s-o numim asa.

Exista o mare certitudine: atat slujba cat si relatia ocupa un rol important in viata noastra. Sunt cele doua mari cunoscute care ne definesc viata, care ne fac persoanele care suntem in fiecare zi, care ne definesc si ne implinesc. De slujba avem toti nevoie, fie doar din motive financiare, fie pentru ca ne simtim goi fara o ocupatie. Relatia, care are potential de a deveni familie mai incolo, de ea avem nevoie pentru ca ne face sa ne simtim bine, sa ne destresam, sa zambim, sa simtim ca avem un rost si ca suntem importanti pentru cineva, la fel cum acel cineva este important pentru noi.

Acum, pentru multi dintre voi, aceasta intrebare, aceasta alegere poate parea una ciudata; sau, poate nu este nici macar o alegere, pentru ca aveti setat totul clar in minte: slubja pe primul loc / relatia pe primul loc, nimic mai important, pentru ca aceea este cea mai importanta pe termen lung.

Cele doua se intalnesc, intr-adevar, in cateva puncte esentiale. Exista o zicala faimoasa, care spune ca „banii nu aduc fericirea”. Din punctul de vedere al acestei zicale, e mai mult decat clar cine „castiga” confruntare dintre cele doua elemente din viata noastra. Insa, pe de alta parte, aceasta zicala poate fi combatuta: daca nu ai bani, care vin, implicit, dintr-o slujba, atunci nu esti fericit, nu poti sa-ti intretii familia, prietena/prietenul te paraseste si ajungi sa nu ai nimic. Deci, ca sa ai o relatie buna, solida, trebuie sa ai un suport financiar. Corect! Dar, ce facem atunci cand avem un suport financiar si vrem mai mult, si mai mult si tot mai mult, poate mai mult decat…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.