Irving Burgie a murit la vârsta de 95 de ani

0

Compozitorul american Irving Burgie, cunoscut și ca Lord Burgess, care a popularizat muzica insulelor Caraibe și a fost coautor, alături de Harry Belafonte, al hitului calypso „Day-O”, a murit la vârsta de 95 de ani, potrivit Associated Press.

Informația despre decesul lui Burgie, produs vineri, a fost făcută publică sâmbătă, la parada de Ziua Independenței statului Barbados, de premierul Mia Amor Mottley.

„Day-O”, compus în 1952, a devenit extrem de popular, fiind folosit inclusiv pe coloana sonoră a filmului și musicalului de pe Broadway „Beetlejuice”, dar și în reclame.

„Day-O” a fost folosit și ca melodie pentru trezirea astronauților în două misiuni spațiale americane din anii 1990. Mai recent, rapperul Lil’ Wayne a folosit un sample pentru piesa sa „6 Foot 7 Foot”.

Potrivit Songwriters Hall of Fame, piesele lui Burgie au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în lumea întreagă. Multe au fost înregistrate de Belafonte, inclusiv opt dintre cele 11 piese de pe albumul său din 1956 „Calypso”, primul care a fost vândut în peste 1 milion de copii în SUA.

Burgie a compus piese și pentru Kingston Trio („The Seine”, „El Matador”, „The Wanderer”), precum și pentru alte grupuri.

Un alt hit al său a fost „Jamaica Farewell”, înregistrat de…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.