Îngrijirea imprimantelor: 5 pași esențiali

0

Imprimantele sunt dispozitive electronic indispensabile pentru activitățile de zi cu zi, fie că acestea se desfășoară acasă sau la birou. Ușor de folosit și extrem de practice, acestea te ajută să tipărești rapid orice ai nevoie, însă, ca să funcționeze întotdeauna în condiții optime trebuie îngrijite în mod corespunzător. Iată care sunt pașii esențiale pentru a te asigura că echipamentul tău va produce constant imprimări de calitate:

Amplasează imprimanta într-un loc potrivit

Mediul în care este utilizat acest dispozitiv are un impact semnificativ asupra duratei sale de viață. De regulă, imprimanta se amplasează într-un loc unde să fie permisă circulația aerului, dar fără fluctuații prea mari de temperatură. Este recomandat un mediu de birou, unde nu există prea mult praf, impurități sau alți factori care pot conduce la deteriorarea echipamentului, cu o temperatură ambientală optimă cuprinsă între 20ºC și 30ºC. De asemenea, ia în calcul și faptul că imprimanta nu se acoperă cu accesorii decorative, hârtii ori diverse obiecte.

Ferește imprimanta de șocurile mecanice

Nu este suficient să ai în vedere doar condițiile de mediu, ci trebuie să plasezi dispozitivul într-un loc sigur și stabil. Evită rafturile înalte și ai grijă ca produsul sau cablurile să nu fie ușor accesibile copiilor ori animalelor de companie. Șocurile mecanice pot face imprimanta imposibil de reparat, de aceea trebuie să o transporți în ambalajul original în timpul mutărilor și să o ții la distanță de lovituri sau căderi.

Utilizează întotdeauna consumabilele potrivite

Alege o hârtie xerox potrivită pentru imprimanta pe care o utilizezi, nici prea groasă, dar nici foarte subțire. Chiar dacă pare un aspect minor, hârtia are un impact deosebit asupra calității imprimării și duratei de viață a dispozitivului electronic. Folosește întotdeauna hârtia care se adaptează la tehnologia imprimantei, cu cerneală sau toner. Totodată, ia în considerare calitatea acesteia pentru că, printre altele, o hârtie bună produce mai puțin praf și nu afectează produsele tipărite sau imprimanta.

Reînnoiește periodic și cartușele echipamentului și asigură-te că nu le lași să se usuce. În cazul imprimantelor cu jet de cerneală, intervalele lungi între printări, imprimările rare sau neregulate pot conduce la deteriorarea cartușului.

Păstrează imprimanta curată și fără praf

Praful este principalul inamic al produselor electronice. Acesta poate afecta eficiența și performanța imprimantei, mai ales că se depune cu ușurință în locurile greu accesibile. În cazul echipamentelor cu cerneală situația este și mai gravă deoarece praful, din cauza umidității, se lipește de diferite componente. Depunerea excesivă de praf poate ajunge pe diverse piese sensibile, așa că este indicat să ștergi imprimanta regulat cu o cârpă moale și o soluție ușoară de curățare.

Atunci când nu folosești echipamentul, ai grijă să-l acoperi și să nu lași colile de hârtie în tăviță pentru că se acumulează praf pe acestea, care va ajunge inevitabil în interiorul dispozitivului.

Imprimă pagini goale pentru colectarea impurităților

Orice resturi de toner și praf din interiorul imprimantei pot fi colectate prin tipărirea unei pagini goale. Mai mult, pentru curățarea tonerului de pe role în urma unui blocaj cu hârtie se recomandă printarea a 10 foi albe ca să se realizeze o curățare optimă.

 

În general, îngrijirea imprimantei nu este deloc dificilă. Trebuie doar să păstrezi integritatea echipamentului dacă îți dorești să te bucuri de acesta cât mai mult timp și să beneficiezi constant de imprimări calitative.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.