Incredibila poveste a Crinei Pintea, una dintre cele mai mari hadbaliste române

0

După ce România a învins Norvegia și s-a calificat în Grupa Principală II a turneului final al Campionatului Mondial de Handbal feminin din Franța, Pintea a cues aprecierile adeversarelor, iar antrenorul Thorir Hergeirsson s-a declarat impreionat de forța ei.

Cine este Crina Pintea

Crina, în vârstă de 28 de ani, a început să joace handbal la vârsta de 16 ani. Ea măroasă 1.86 metri, are 78 de kilograme și este din Podu Turcului, Bacău.

A mers să dea probe la Râmnicu Vâlcea, după ce s-a întâlnit întâmplător pe uliță cu un fost profesor de sport. Cei doi au convenit să îi scrie o scrisoare lui Gheorghe Tadici, antrenorul naționale din acea perioadă.

Acesta a acceptat să o cunoască și a trimis-o la probe la Vâlcea. Aici, Pintea a stat doi ani, la Oltchim și mai apoi la Centrul de Excelență. După doi ani a decis să îl urmeze pe Gherghe Tadici la Zalău.

În vara anului 2015, după șase ani petrecuți la HC Zalău, Crina Pintea a fost în discuții pentru un transfer la HCM Baia Mare. Acest lucru a stârnit nemulțumirea lui Tadici, care a suspendat-o.

Cum formația sălăjeană nu a vrut să audă de un transfer al Crinei, tânăra nu a putut juca la nicio echipă în prima parte a turului sezonului 2015-2016. Pe 14 octombrie 2015, clubul german Thuringer a anunțat că a semnat cu hanbalista română un…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.