În România, peste 2 milioane de persoane au probleme cu auzul! | Radio Bucuresti FM – Radio Muzica Live Online

0

Pierderea auzului este o afecțiune care afectează integrarea socială și are un impact major: nu putem comunica cu familia și prietenii, nu mai înțelegem conversațiile telefonice, nu auzim televizorul, muzica sau sunetele naturii.

La nivel mondial, jumătate de miliard din populație suferă de o formă de hipoacuzie, iar până în 2025, din cauza mai multor factori, numărul persoanelor afectate de hipoacuzie ar putea crește cu alte 200.000 de milioane. În România, peste 2 milioane de persoane au o problemă de auz, iar până la 50% dintre persoanele cu deficiențe auditive au vârsta sub 65 de ani, mulți dintre ei fiind copii sau tineri. Totodată, 3 bebeluși din 1.000 se nasc cu probleme permanente de auz.

În opinia lui Ionuț Ștefanescu, audiolog și directorul general Clarfon, principalele cauze care provoacă hipoacuzia sunt: expunere prelungită la plafoane excesive de zgomot (peste 85 decibeli), înaintarea în vârsta, bolile circulatorii, unele medicamente toxice pentru nervul auditiv etc.

„Cauzele pot fi multiple, unele dintre ele se pot vindeca sau ameliora medicamentos sau chirurgical, altele au nevoie de protezare auditivă. Este important să vă prezentați la medic imediat ce observați o scădere a auzului, mai ales dacă aceasta a aparut brusc. Hipoacuzia (scăderea auzului) va fi investigată de medicul dumneavoastră printr-un examen clinic ORL, dar și cu ajutorul unor examene paraclinice, cum ar fi audiometria, imepedansmetria, potențialele evocate auditive și dacă este nevoie cu ajutorul examinării RMN sau CT”, explică Ionuț Ștefănescu, directorul Clarfon – una dintre cele mai importante companii care comercializează aparate auditive în România

Hipoacuzia doare?

Potrivit specialistului, hipoacuzia nu te doare, dar de cele mai multe ori îți afectează calitatea vieții.

„Ţiuitul, vâjâielile permanente, pierderea capacităţii de coordonare în spaţiu, nu permit celui care suferă…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.