În mai, florescență de evenimente

0

Pentru a nu face alegerile și mai grele, după ce ați luat pulsul recomandărilor din ediția tipărită, mai adaug câteva posibile ținte… totul este să nimeriți măcar una. Deci, telefoane inteligente aveți, urmează doar să introduceți event-ul iar pentru cele muzicale, alerta să fie o piesă din programul de pe afiș, ceea ce, cu siguranță, v-ar plasa în centrul atenției!!

a) 05.Happy Cinema, 16.00 – „Faust’ de Charles-François Gounod, transmisiune de la Royal Opera House.

Producția aparține celebrului regizor David McVicar și la a cărei premieră, 2004, rolul Margaretei a fost interpretat de Angela Gheorghiu. Această transmisie îi va avea protagoniști pe tenorul Michael Fabiano, bas-baritonul Erwin Schrott, soprana Irina Lungu (Republica Moldova), dirijor Dan Ettinger. Având la bază tragedia filosofică „Faust’ de Johann Wolfgang von Goethe, Gounod compune una dintre cele mai frumoase opere scrise vreodată, atât de frumoasă încât ți se taie răsuflarea. Pentru cei mai leneși, spun că merită deplasarea în sală, numai și pentru faptul că vedeți același lucru pentru care alții au dat peste 100 de lire sterline pe un bilet. Alertă: ‘Jewel Song’ din Actul III.

b) 09,10. Ateneul Român, 19.00 – Filarmonica „George Enescu’, dirijor Horia Andreescu, invitat solist- Eva Yulin Shen, ați mai auzit de ea? Face parte din Marele Val asiatic de pianiști inspirați de Lang Lang și Yuja Wang. E tânără, e și compozitoare, și are și un reușit CD scos cu preludiile lui Scriabin. În concert va cânta Prokofiev, nici nu mai e nevoie să menționez ce concert. Alertă: III. Allegro ma non troppo din Concertul nr 3, op 26 de Prokofiev

c) 19. Happy Cinema, 16.00 – ‘Within the Golden Hour – New Cherkaoui – Flight Pattern’, transmisiune ROH-Royal Ballet
Baletul nu putea lipsi. Dar ce balet! Un triple bill…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.