Idei pentru decorațiunile de Crăciun realizate împreună cu copiii

0

Crăciunul reprezintă acea perioadă din an în care reușim să petrecem mai mult timp alături de familie și prieteni și ne creăm amintiri care ne vor însenina viața. De asemenea, această frumoasă sărbătoare aduce cu ea momente pline de distracție, mai ales dacă avem copii.

Există o varietate de modalități prin care îi putem distra iarna pe cei mici, de la săniuș și realizarea unui mare om de zăpadă până la bătaia cu bulgări, dar dacă afară este foarte frig, veți dori să rămâneți la căldură, în casă, și să vă uitați la filme de Crăciun. Totodată, puteți începe pregătirile pentru decorarea casei și să vă creați singuri ornamente deosebite. 

Înainte de a începe, asigură-te că ai lipici, foarfece, suficient cartus imprimanta sau tonere, hârtie colorată, culori și acuarele, bețișoare de lemn, staniol și poate chiar materiale textile roșii, albe și verzi și portocale. Așadar, iată câteva idei care vor fi pe placul celor mici și vor arăta absolut minunat în pomul de Crăciun sau în casă.

Moș Crăciun, reni și oameni de zăpadă din tuburi de hârtie

În apropierea Crăciunului, nu mai aruncați tuburile de la hârtia igienică. În funcție de personajele pe care le doriți, începeți să colorați rolele în culori precum alb, roșu sau maro. De asemenea, în cazul moșului veți putea crea căciula din hârtie de culoare roșie și să îi lipiți o bandă albă, iar pentru reni v-ar fi necesare niște mici crenguțe pe post de coarne.

Pom din fotografii sau cărți poștale

Dacă aveți imprimantă, ar fi minunat să faceți un pom de Crăciun din fotografiile anului 2020. Cei mici vor putea alege imaginile, ca apoi să le lipiți pe perete sau să creați un cadru de brad din lemn și sfoară, iar pozele să fie prinse cu cârlige de aceste fire groase. De asemenea, puteți apela la vederi, mai ales dacă sunteți un colecționar.

 

Ghirlande din citrice

Cu ajutorul unor astfel de ghirlande, bradul vostru va arăta deosebit și toată pregătirea acestora îi va încânta pe cei mici. Veți avea nevoie de portocale roșii și poate chiar niște lămâi, două foi de copt, iută sau sfoară. Preîncălziți cuptorul și tăiați portocalele în felii potrivite. Este important ca acestea să nu fie nici foarte groase, pentru că se vor usca foarte greu, dar nici subțiri, pentru că se vor distruge în cuptor. Cu un șervețel de hârtie apăsați ușor pe fiecare felie pentru a elimina sucul în exces. Așezați apoi bucățile pe hârtie de copt într-un singur strat și coaceți totul aproximativ două ore până când se usucă. Le puteți întoarce pentru a grăbi un pic procesul. După ce le-ați scos și răcit, faceți o gaură mică și introduceți sfoara.

Globuri cu brăduți din ață și carton

Această decorațiune este una dintre cele mai ușor de realizat. Aveți nevoie de o bucată de carton și ațe în diferite nuanțe de verde. Tăiați cartonul sub forma unui triunghi isoscel și apoi înfășurați în firele colorate. Puteți tăia și o stea și să o prindeți în vârf. 

Stele și brazi din bețe din lemn 

La fel ca globurile din ață și carton, la fel de ușor sunt de făcut și steluțele și brazii din bucăți mici de lemn. Pe site-urile dedicate accesoriilor pentru meșteșug, veți găsi cu siguranță aceste bucăți de lemn. Apoi, mai aveți nevoie de lipici și hârtie colorată și sclipici. Pictați bețele și apoi aranjați-le sub formă de stea, după care le lipiți și puneți un pic de sclipici. De asemenea, puteți realiza brăduți pe care îi puteți împodobi cu mici globuri din hârtie colorată.

Acestea sunt doar câteva exemple de mici ornamente de Crăciun pe care le puteți realiza cu cei mici în zilele extrem de friguroase. Pe lângă timpul excelent petrecut împreună, aceste activități contribuie la dezvoltarea creativității copiilor, dar și la îndemânarea acestora. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.