Hiperpigmentarea – cum să o previi și să o tratezi

0

Hiperpigmentarea apare atunci când este produsă prea multă melanină în anume porțiuni ale pielii, determinând astfel apariția petelor sau a colorației neuniforme a acesteia.

Factorii care provoacă acest fenomen sunt diverși, de la expunerea prelungită la soare, la inflamații sau probleme hormonale. Atunci când vorbim de cazul unei inflamații, cum ar fi acneea, aceasta se numește hiperpigmentație postinflamatorie.

Modificările hormonale joacă și ele un rol important în declanșarea petelor pigmentare, iar fenomenul poartă numele de melasmă. De obicei acestea sunt activate de pilule contraceptive, de menopauză, premenopauză sau de graviditate. Chiar dacă arată la fel ca hiperpigmentarea dată de soare, din păcate aceasta se tratează mai greu. În acest caz, de cele mai multe ori petele apar în jurul obrajilor și al gurii.

 Cum previi hiperpigmentarea?

Cea mai bună metodă de a trata hiperpigmentarea este să o previi.  Și partea pozitivă e că nici măcar nu e atât de complicat pe cât ai crede. Specialiștii mizează pe doar două produse: crema cu protecție solară și antioxidanți.

Folosește zilnic o crema cu SPF (cel puțin 30). O greșeală frecventă pe care multe femei o fac, este faptul că o aplică doar pe timpul verii, sau al zilelor cu soare. O astfel de cremă trebuie să facă parte din rutina ta zilnică de îngrijire, indiferent de anotimp.

În ceea ce privește antioxidanții, cea mai frecventă recomandare a dermatologilor este  vitamina C. Aceasta are o mulțime de beneficii, stimulează producția de colagen, reduce petele postacneice și îmbunătățește aspectul petelor pigmentare. Folosește un serum pe baza de vitamina C și aplică-l în fiecare zi pentru a observa  o ameliorare a calității pielii.

Cum tratezi petele apărute?

Variantele sunt multiple, însă trebuie să știi că…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.