Hackerville: 5 motive pentru care merită să-i dai o șansă celui mai nou serial autohton

0

Toamna asta a avut loc o altă premieră în România. S-a lansat serialul Hackerville, o co-producție româno-germană, în regia lui Igor Cobileanski & Anca Miruna Lăzărescu și produs de Cristian Mungiu. Povestea urmărește consecințele unui atac cibernetic asupra unei bănci din Frankfurt, plănuit și executat de către un puști din Timișoara, locul unde are loc și acțiunea.

În rolurile principale îi avem pe Andi Vasluianu, al cărui personaj se numește Adam Șandor și lucrează la poliție. Eroina este Anna Schumacher în rolul Lisei Metz, o nemțoaică de origine română care e trimisă în misiune la Timișoara  să afle care-i treaba cu atacul, iar puștiul geniu (Cipi) e jucat de Voicu Dumitraș, un actor în plină ascensiune.

Ți-am făcut, așadar, o listă cu 5 motive pentru care mi se pare că ar trebui să arunci un ochi peste primele episoade. Am așteptat să ajungă la al patrulea ca să scriu acest text, nu pentru că nu m-ar fi convins din prima, ci pentru că am vrut să văd dacă a fost un caz fericit de premieră de succes sau, într-adevăr, serialul are potențial. Menționez că nu sunt critic de film, așa că părerea mea e – mai mult decât orice – subiectivă.

1. Coloana sonoră e aleasă perfect

Nu știu de ce mă aștept mereu la producțiile românești să aibă o coloană sonoră extrem de anostă. Mi se pare că muzica într-un film poate schimba radical percepția publicului, iar în Hackerville, Invaders semnat de Silent Strike se potrivește foarte bine cu intro-ul serialului. Are o aură de mister și suspans și te introduce cumva în… film – la propriu și la figurat.

2. Personajul feminin e exact femeia secolului 21

M-a bucurat alegerea Annei Schumacher în rolul Lisei Metz, fiindcă reușește să portretizeze femeia carieristă, care a ales un domeniu dominat de bărbați și nu îi este…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.