Ghid de organizare a nuntii – pasi pentru un eveniment de succes

0

In sfarsit ai primul inelul de logodna pe care ti-l doreai cu ardoare? Ai avut parte de o cerere in casatorie inedita si ti-a placut sa te dai mare printre prieteni si rude? Si nunta trebuie sa fie la inaltime!

 

Planificarea unei nunti trebuie facuta imediat dupa ce ai primit inelul de logodna. Astfel, vei avea suficient timp sa pui la punct toate detaliile si sa fii sigura ca nu ai omis nimic important. Pentru ca procesul sa fie usor, fara stres, ti-am pregatit o lista de pasi pe care sa ii urmezi in conturarea evenimentului de neuitat.

Stabiliti data nuntii

Primul lucru in planificare este stabilirea datei nuntii. Sezonul nuntilor incepe din mai si se termina undeva in iarna, pana la inceputul Postului Craciunului. Inainte de a alege data este important sa consultati calendarul bisericesc, astfel incat sa fiti siguri ca nu este post sau data aleasa sa fie intr-o zi in care nu se fac nunti.

Setati-va bugetul

Bugetul este al doilea pas pe care trebuie sa il stabiliti. Aici va trebui sa treceti cheltuieli estimative pentru servicii foto-video, rochia de mireasa, formatie nunta, invitatii, avans pentru local etc.

Luati in considerare un wedding planner

Va va ajuta enorm in planificarea si executia tuturor activitatilor ce tin de marele eveniment, iar voi ati scapa de un stres major. In plus, un wedding planner are o multime de contacte printre furnizorii de evenimente, iar astfel puteti obtine si discount-uri convenabile.

Fiti organizati

Daca ati optat sa va faceti nunta singuri, un document Excel este perfect pentru planificarea evenimentului. Astfel puteti urmari datele, termenele de plata, bugetul, veti tine evidenta avansurilor etc.

Mergeti la targurile de nunti

Intr-un singur loc veti gasi o multime de furnizori pentru evenimentul vostru, iar multi dintre ei chiar ofera reduceri la pachete, mostre gratuite, organizeaza tombole si ofera diverse promotii, totul pentru a atrage cat mai multe cupluri.

Alcatuiti lista de invitati

Daca ati decis tematica nuntii, e timpul sa faceti o lista preliminara de invitati. Chiar daca nu puteti stabili cu exactitate numarul final, estimarea va va ajuta sa alegeti sala de evenimente, care poate avea o capacitate cuprinsa intre 80, 150 sau 300 de invitati.

Gasiti si rezervati locatia

Daca ati stabilit deja data nuntii si aveti o prima lista de invitati, puteti merge in cautarea localului perfect! Acestea se rezerva cu un an sau doi inainte, deci e necesar sa incepeti cautarile cat mai curand, pentru a rezerva restaurantul care va place. De asemenea, este foarte important sa puneti intrebari si sa cititi cu atentie contractul inainte de a-l semna.

Alegeti-va cu grija furnizorii

Planificarea unei nunti presupune sa lucrezi cu o multime de furnizori, de la fotografi, videograf nunta , la serviciul de catering, florarii, magazinul de rochii de mireasa etc.

Cumpara din timp tinutele

In mod normal, rochia de mireasa se cumpara cu 6-9 luni inainte de eveniment, in timp ce rochiile domnisoarelor de onoare si costumul mirelui cu maximum 4 luni inainte. Asta va va oferi suficient timp pentru modificari ulterioare.

Nu uita de programarea la make-up si coafor

Haisrtylistii si make-up artistii isi fac rezervari cu luni bune inainte de eveniment, deci programeaza-te cat mai repede. De regula, ei vor vrea sa te cunoasca, sa afle care sunt preferintele tale, tematica nuntii, cum arata rochia de mireasa, apoi sa iti ofere cele mai bune sfaturi.

Cumparati din timp verighetele

Daca nu ati gasit nimic care sa va faca cu ochiul la targurile de nunti, atunci luati magazinele de bijuterii la rand pana gasiti ce va place. Este important sa va alegeti modelele preferate, pentru ca le veti purta de-a lungul intregii vieti. In mod normal, verighetele trebuie alese in functie de stilul vostru personal, iar in cazul miresei, sa puna in valoare si sa se potriveasca cu inelul de logodna.

Planificati-va luna de miere

Ca sa scapati de stresul de dupa nunta este important sa mergeti intr-o vacanta binemeritata. Stabiliti, pentru inceput, locul unde vreti sa mergeti, apoi cautati cele mai bune oferte la luna de miere. Rezervati biletele si cazarile sau apelati la o agentie de turism.

Ocupati-va de invitatii

Prin intermediul lor invitatii vor afla detaliile cu privire la eveniment, deci trebuie sa le acordati atentia corespunzatoare. In plus, alegeti modelele cat mai elegante, cu cat mai putine detalii sau optati pentru cele personalizate, care sa fie in acord cu tematica de nunta aleasa.

Finalizati lista de invitati

Cu o luna inainte de nunta contactati-i pe cei carora le-ati dat invitatiile pentru confirmare. Astfel, cu o saptamana inainte de eveniment puteti da numarul exact de oaspeti ce vor fi prezenti, astfel incat sa poata face cumparaturile necesare si sa stabileasca meniurile pentru nunta.

Faceti o lista cu amplasarea invitatilor la mese

Aranjarea invitatilor la mese este un proces ce nu trebuie neglijat. Ganditi-va foarte bine cine va sta la masa cu cine, astfel incat sa nu existe discutii sau certuri. Odata stabilit acest detaliu, oferiti planul restaurantului, pentru a fi amplasat la intrarea in sala.

Nu va ramane decat sa va bucurati de ziua mult-asteptata!

Desi planificarea a fost stresanta, in ziua cea mare nu va ramane decat sa va distrati si sa ii faceti pe invitati sa se simta bine. Bucurati-va de muzica si dans si nu uitati sa mancati si sa va hidratati corespunzator, pentru ca veti consuma o cantitate mare de energie.

Daca vrei sa ramai la zi cu toate noutatile despre nunta si botez urmareste-ne activitatea pe site-ul nostru https://andreidede.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.