Fundația lui Leonardo DiCaprio direcționează 5 milioane de dolari către Amazon

0

Earth Alliance, fundația lui Leonardo DiCaprio, creată de acesta împreună cu Laurene Powell Jobs și Brian Sheth, a anunțat că va face o donație de 5 milioane de dolari pentru a ajuta la salvarea Pădurii Amazoniene.

Pădurea Amazoniană se află în mare risc după ce a fost cuprinsă de incendii de vegetație scăpate de sub control. Astfel, agenția spațială braziliană (pădurea se întinde, în cea mai mare parte a ei, în Brazilia) anunțase deja cu ceva timp în urmă că pădurea se află în pericol datorită defrișărilor ilegale (dar nu numai) realizate în scopul obținerii de teren arabil sau pentru a crea spații pentru creșterea animalelor. INPE anunțase că un teren împădurit cu o arie aproximativ egală cu cea a unui teren de fotbal dispare în fiecare minut din Pădurea Amazoniană.

Pădurea Amazoniană produce 20% din oxigenul Pământului, lucru care a determinat supranumele de „plămânul planetei”, iar acest fapt o face de importanță vitală în lupta împotriva crizei climatice. În acest moment, cu mii de focuri extinse pe întreaga suprafață a Pădurii Amazoniene, cele 3 milioane de specii de animale și plante sunt în…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.