Festivalul „George Enescu” 2019, călătoria continuă, nici nu știi, ești la Carnegie Hall, MetOpera, ROH sau la Cannes

0

Trecut puțin de jumătate, ai senzația că toate evenimentele din festival au avut loc ieri. Invitații au avut grijă să facă din fiecare apariție o amintire de neuitat. Este o ediție desfășurată sub semnul operei și a muzicii simfonice moderne, în sfârșit. Pe undeva, prezența vocilor a spiritualizat și mai mult evenimentul în întreg. Dar nu lipsesc nici clasicii.

Startul a fost dat în forță de Orchestra Filarmonică din Berlin și de superstaruri din lumea operei:

Soprana Diana Damrau în recital cu Xavier De Maistre, acompaniament de harpă, cu un program de cântece (Mendelssohn, Liszt, Rahmaninov), cele mai multe ascultate live în premieră în România, și solo-urile de harpă au rupt inimile audienței și au „procreat” noi fani ai harpei. Chiar a doua zi, a urmat recitalul mezzosopranei Joyce DiDonato, o altă divă care a cucerit publicul de la prima arie. Și lista e lungă, dar, mai bine, să vedem ce urmează până la sfârșitul acestei ediții, pentru că mai sunt încă multe surprize plăcute ce ne așteaptă. O recomandare: chiar dacă pentru un spectacol pe care nu l-ați rata nu mai sunt bilete, veniți la sală pentru că toți cei care au riscat, au avut noroc de un bilet în plus.

Câteva recomandări pe care le listăm în ordine cronologică, începând de vineri 13 septembrie:

Orchestra Filamonicii din Oslo, dirijată de Vasily Petrenko, cu doi soliști Lief ove Adnesnes (pian) și Johannes Moser (violoncel) ce vor interpreta Grieg și Enescu, în două seri consecutive.

Recitalul celebrei violoniste Midori cu un program de Schumann, Fauré, Debussy și Enescu, adică, multă visare și romantism.

Pianista și dirijoarea Mitsuko Uchida va fi prezentă într-un recital…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.