Farmecul discret al denimului – Elle.ro

0

Au trecut 150 de ani de la apariția blugilor și mai bine de o jumătate de secol de când Diana Vreeland, editor de modă celebru, a declarat: „Blugii sunt cele mai frumoase lucruri de la inventarea gondolei’. Astăzi, denimul continuă să domine podiumurile de modă și străzile și este elementul cheie al noii colecții Reserved. Urmărind tendințele globale de streetwear, designerii Reserved s-au inspirat din istoria modei. Bazându-se pe diverse estetici și subculturi din trecut, aceștia creează o colecție modernă, cu multe referințe la anii ‘70 și ‘90. Deși eclectică, noua colecție este, în mod cert, armonioasă în ceea ce privește stilul.

Designul pieselor vestimentare pentru femei are o influență vintage puternică. Acest lucru este vizibil de la croieli, până la texturi și paleta de culori. Colecția include blugi drepți cu talie înaltă, haine petrecute, rochii largi cu fantă adâncă, topuri scurte și jachete supradimensionate. Elementul de noutate este reprezentat de rochiile din denim (cu nasturii închiși până sus), decolteu în formă de V și talie înaltă. Detaliile joacă un rol foarte important aici – țesături cu efect de prespălare – așadar, estetica anilor 90, modele de marmură sau printuri ombre – totul într-o paletă de culori oarecum șterse, în nuanțe de albastru prăfuit, galben pal sau fildeș. Croielile retro ale denimului din campanie sunt alternate cu influențe vintage – pantaloni scurți până la genunchi, tricouri strâmte și pantaloni cu imprimeu de tip șarpe, care doar accentuează caracterul rave al acestora.

Colecția pentru bărbați este, pe de altă parte, plină de referințe specifice anilor ‘70. Elementele esențiale includ blugi navy…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.