Fără modele sub 18 ani! Anunțul făcut de Gucci, Balenciaga și Saint Laurent’s

0

Modelele cu vârste sub 18 ani nu vor mai lucra în cadrul caselor de modă din grupul Kering. Anunțul a fost făcut miercuri, în timpul Summitului de modă de la Copenghaga, de către François-Henri Pinault, CEO-ul Kering.

Credem că avem responsabilitatea de a prezenta cele mai bune practici posibile în sectorul de lux. Sperăm să pornim o mișcare datorită căreia exemplul să ne fie urmat și de alte grupuri”.

Conglomeratul de modă Kering nu va mai angaja

modele cu vârste sub 18 ani

 

Ce presupune această mișcare?

În primul rând, pe podium și nici în pictoriale nu vor mai apărea modele cu vârste sub 18 ani. Decizia vine după ce, în 2017, grupurile Kering (deținător al Gucci, YSL, Balenciaga, Bottega Veneta, etc.) și LVMH (deținător al Louis Vuitton, Celine, Givenchy, Marc Jacobs, etc.) au introdus „Carta privind binele modelelor”.

Aceasta din urmă a interzis tinerelor sub vârsta de 16 ani să defileze pe podium în lipsa unui tutore legal. Începând cu anul viitor, cele două mari conglomerate intenționează să crească vârsta minimă a modelelor, de data această la peste 18 ani.

„În opinia noastră, maturitatea fiziologică și psihologică a modelelor cu vârste de peste 18 ani pare mai potrivită ritmului și cerințelor acestei profesii.

Suntem, de asemenea, conștienți de influența pe care imaginile produse de casele noastre de modă o poate avea asupra anumitor grupuri de oameni”, a declarat Marie-Claire Daveu, responsabilul Afacerilor Instituționale Internaționale ale grupului Kering.

Ce conține „Carta privind binele modelelor”

Modelele cu vârste între 16 și 18 ani nu vor lucra între orele 10pm și 6am.
Acestea trebuie întotdeauna însoțite de părinte sau de un tutore legal.
Agențiile sunt obligate să se asigure că modelele urmează cursurile învățământului obligatoriu.

 

Și revista Vogue a renunțat anul trecut la

modelele cu vârste sub 18…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.