Expoziția multiculturală și multimedia ARTA, până pe 23 aprilie la Galateca

0

Manifestarea multi-media reunește 14 artiști, din generații diferite, francezi, români, franco-români sau artiști care au ales România sau Franța ca țări de reședință. Hsia-Fei Chang, Claude Closky, Nicolae Comănescu, Arantxa Etcheverria, Alexandra Joisten, Bernard Joisten, Ange Leccia, Petru Lucaci, Philippe Perrin, Julien Prévieux, alături de Julien Prost și Maria Norte Fonseca, doi tineri artiști studenți la ÉSAD-GV, sunt partenerii artistici ai lui Lucian Hrisav și Pandele Pandele, la rândul lor absolvenți recenți ai UNArte (Universitatea Națională de Arte din București).

ARTA este o expoziție realizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019 și care este găzduită în București de galeria Galateca în perioada 4-23 aprilie.

Propunerile proiectului ARTA se articulează în jurul unei dinamici de oscilație între mai multe polarități: fantastic și real, ecologie și tehnologie, frică și joacă, istorie și narațiune, cinism și inocență, autenticitate și simulare, frumusețe plastică și frumusețe estetică a documentului, corp și textile, trame și figuri, eter mental și masivitate a materiei. Publicul are șansa și bucuria de a asocia aceste concepte cu operele artiștilor. Lucrările de artă sunt corpuri care se deplasează cu viteza spiritului, dar rămânând imobile: un punct de plecare în care converg sensul și senzația.

Pentru ARTA, Agenția Defazată a reunit artiști români și francezi cu scopul de a-i incita la un dialog plastic între cele două țări. Scenariul acestei expoziții s-a construit în jurul unui meci care nu are deloc ca finalitate învingerea unei echipe de către alta, ci de a produce efecte stilistice și paradoxuri ludice. Arta este un ecosistem care generează, zilnic, noi specii în timp ce altele cad în uitare… Ce este de fapt specia artistică ARTA? O…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.