Experții te învață cum să tratezi problemele de piele

0

Pentru cei mai mulți dintre noi, pielea a devenit o reală problemă. Aceasta poate manifesta simptome precum usturime, roșeață, arsură.

Deseori, s-a observat că persoanele care se confruntă cu probleme dermatologice dezvoltă complexe, fapt ce nu le permite să se bucure de viață pe deplin. Și asta pentru că este foarte ușor să etichetezi un om din cauza unor probleme pe care le întâmpină, fără să îți dai seama de situația în care se află sau să te pui în locul lui.

Felul în care ai grijă de tenul tău dimineața poate avea impact pe toată durata zilei

Este important să știi că expunerea la apa fierbinte determină o piele mai roșie. Apa fierbinte a dușului de dimineață crește producerea de histamină și ulterior te poți confrunta cu o reacție de iritare a pielii. Temperatura recomandată pentru apa de spălat pe față este călduță. Trebuie să mai știi că săpunurile alcaline au, și ele, un impact asupra tenului tău, deoarece pot îndepărta bariera protectoare a pielii, creată de apa micelară sau de laptele demachiant.

Majoritatea femeilor care au probleme dermatologice investesc mult timp și bani în cumpărarea și testarea produselor de îngrijire. Este important ca produsele pe care le alegi și le folosești să fie testate dermatologic. Prin utilizarea unor produse dermato-cosmetice, pielea sensibilă este mai protejată și își păstrează frumusețea.

Și razele soarelui au un efect asupra tenului tău

Razele soarelui încălzesc pielea, ducând la disconfort, roșeață și iritații. Soarele usucă straturile superficiale ale pielii, deteriorând bariera protectoare a acesteia și expunându-o la agenți externi. Iar razele UVA și UVB declanșează stresul oxidativ, conducând la micro-inflamație. Acest lucru cauzează dilatarea terminațiilor nervoase și a vaselor de sânge,…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.