Emma Thompson refuză să lucreze pentru un studio de film care acordă o a doua șansă unui hărțuitor sexual

0

Luna trecută, Emma Thompson a părăsit distribuția filmului de animație ‘Luck’, aflat încă în producție, fără prea mare tam-tam. Informația a fost confirmată abia atunci când mai multe publicații din industrie, precum Variety, au dat știrea. Dar acum iată că a ieșit la iveală și incendiara scrisoare de demisie pe care Emma Thompson a trimis-o studioului care produce filmul, Skydance Media, unul dintre cele mai prestigioase studiouri hollywoodiene. Motivul este, evident, cel bănuit de majoritatea celor interesați de subiect: numirea lui John Lasseter în fruntea Skydance Animation.

Și ca să vă reîmprospătăm memoria, John Lasseter este autorul unor filme de mare succes produse de Pixar, printre care „Toy Story’ și „Toy Story 2′, „A Bug’s Life’, „Cars’ și „Cars 2′. În 2006, atunci când Pixar a fost achiziționat de Disney, Lasseter a fost numit director de creație atât pentru Pixar, cât și pentru Walt Disney Animation Studios, poziție din care a supervizat alte producții de succes, precum „Wall-E’, „Up’ și „Toy Story 3′.

Dincolo de cariera sa de succes, John Lasseter este și unul dintre personajele cu renume acuzate public în 2017, atunci când mișcarea #Metoo a pus pe tapet toate acele cazuri în care bărbați influenți din lumea filmului, în frunte cu Harvey Weinstein, au profitat de pozițiile lor de putere, hărțuind și abuzând femei. Lasseter a recunoscut că se face vinovat de câteva „îmbrățișări nepotrivite’ și alte „mișcări greșite’ și s-a retras timp de șase luni din viața (și atenția) publică. În iunie 2018, Disney a anunțat plecarea sa definitivă din companie.

Dar iată că, la doar câteva luni după aceea, lui John Lasseter i se oferă o poziție de top în cadrul Skydance Media, ba mai mult angajaților studioului li se trimite un e-mail în care li se spune că…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.