Elena Merișoreanu mănâncă românește, dar nu gătește. “Alții fac pregătirile”

0

Elena Merișoreanu e cea mai bună bunică, dar e una atipică. Nepoatele sale o adoră, chiar dacă nu le așteaptă de Sărbători acasă, cu masa plină de cozonaci abia scoși din cuptor sau cu sarmale făcute din varza pusă la murat cu ceva timp înainte.

În decembrie, când gospodinele nu mai prididesc cu pregătirile pentru Crăciun, interpreta de muzică populară n-are timp să treacă prin bucătărie nici cât să-și facă o cafea! Taman atunci e mai mult pe drumuri!

De pildă, anul acesta, pe 15 decembrie, artista a fost invitată să cânte la Torino, alături de Mioara Velicu și de alte artiste. Apoi a plecat pentru câteva zile în Spania. Tot pentru a cânta. Așadar, în loc să dea cu aspiratorul prin casă, să frământe cozonaci sau să prepare piftie și cârnați, Elena a fost pe scenă!

Sărbători atipice

Totuși, interpreta nu se poate plânge că i-au lipsit în vreun an preparatele tradiționale.

„Pentru noi este sărbătoare atunci când nu e sărbătoare în calendar. Când oamenii sunt liberi, noi nu suntem. Fac pregătiri dar nu prea. De obicei, în fiecare an, le fac alții și eu vin și sunt gata făcute”, a declarat ea pentru Libertatea.

CITEȘTE ȘI:

Multe, dar scurte! România are 166 de kilometri de pârtii de schi. De Sărbători se deschide una dintre cele mai lungi, în…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.